ART NOUVEAU 2

Prošle godine, 1. srpnja 2020. započeo je projekt ART NOUVEAU 2 – Strengthening the cultural identity of the Danube region by building on common heritage of ART NOUVEAU u kojem Muzej za umjetnost i obrt sudjeluje kao partner. Planirano vrijeme trajanja projekta je do 31.12.2022. 

Riječ je o nastavku projekta pod nazivom ART NOUVEAU – Sustainable protection and promotion of Art Nouveau heritage in the Danube Region u sklopu Programa transnacionalne suradnje Dunav 2014. – 2020. koji je trajao od 2017. do 2019. s glavnom temom secesijske arhitekture u dunavskoj regiji, u kojem je MUO također bio partner.

Vodeći partner: Grad Oradea (Oradea Municipality)

Ostali partneri: Foudation for Protection of Historical Monuments from Bihor County, Oradea, National Institute of Heritage, Bukurešt, IMM, Budimpešta, MAK, Beč, MUO, Zagreb, Slovak University of Technology, Bratislava, Republic Institute for Protection of Cultural Monuments, Beograd, Kodolányi János University, Budimpešta.

Muzej za umjetnost i obrt sudjeluje kao partner, a kao koordinator zadužen je za izradu i provedbu zajedničkog transnacionalnog edukativnog programa za djecu, te za komunikaciju među partnerima projekta i prema javnosti.

Glavni zadatci projekta su izrada pilot projekata, kreativnih radionica, zanimljivih aktivnosti izvan muzeja, suradnja s lokalnim obrazovnim ustanovama, serija kataloga sa svrhom da se opća publika upozna s manje poznatim detaljima secesije te kratki filmovi, turistička valorizacija secesijske baštine – treninzi za turističke vodiče, nove tehnike vodstava (npr. storytelling).

Pridruženi partneri MUO: Ministarstvo kulture i medija RHDruštvo turističkih vodiča Zagreba

Članovi MUO projektnog tima:

dr. sc. Vesna Lovrić Plantić, glavna voditeljica projekta i koordinatorica za komunikaciju projekta (vesna.lovric.plantic@muo.hr);

Marija Jurkić Flis, koordinatorica za komunikaciju projekta od rujna 2020. do listopada 2021. (marija.jurkic.flis@muo.hr);

Vedrana Ceranja, koordinatorica za komunikaciju projekta od listopada 2021. do prosinca 2022. (vedrana.ceranja@muo.hr);

Marta Kuliš Aralica i Iva Novak, voditeljice edukativnog programa za djecu (marta.kulis.aralica@muo.hriva.novak@muo.hr);

dr. sc. Marina Bagarić, znanstvena suradnica (marina.bagaric@muo.hr).

Project cofunded by European Union funds (ERDF, IPA II).


Digitalni katalog je online platforma koja ima za cilj objediniti izvore posvećene secesiji – stilu i međunarodnom pokretu u umjetnosti, arhitekturi i primijenjenoj umjetnosti, koji se dominantno i intenzivno manifestirao početkom 20. stoljeća. Katalog sadrži zbirku tekstova na temu secesije, relevantne digitalne platforme i povezuje ih s analognim bibliografskim izvorima koji sadrže informacije o secesijskoj baštini u Europi, a naročito u Podunavlju. Digitalni katalog predstavlja bazu podataka, odnosno inventar online resursa. Svrha kataloga je identificirati, analizirati i obraditi (nove) podatke vezane uz secesijski stil.


MATERIJALI

AN2 promotivni letak

AN2 2020/1/25_Museum-of-Arts-and-Crafts_Interreg-Danube-Transnational-Programme.pdf

AN2 2020/1/22 General text.pdf

VISUAL IDENTITY MATERIALS