Nadolazeće izložbe

Advent u MUO

Dođite na mjesto gdje ćete doživjeti povijest… i dotaknuti sadašnjost!

Doživite Advent u MUO i uvjerite se da snovi mogu postati stvarnost! Uputite se na jedan od najljepših zagrebačkih trgova u jednu od najatraktivnijih donjogradskih palača – Muzej za umjetnosti obrt gdje Vas očekuju čarobne izložbe koje pričaju priče o dva umjetnika – o Jelku Yureshi koji je ostvario svoje snove na svjetskim baletnim pozornicama i Igoru Galašu, modnom dizajneru koji vunenim nitima osvaja modni svijet.

DVIJE PRIČE – DVA UMJETNIKA – DVIJE JEDINSTVENE IZLOŽBE  I PREGRŠT RAZNIH DOGAĐANJA U MUO

Na krilima nezaboravne i jedinstvene izložbe o najslavnijem baletu na svijetu, Orašar – najljepša božićna bajka, koja je prošlog Božića mnoge ostavila bez daha, Muzej za umjetnost i obrt Vam ove godine donosi još jednu čarobnu i jedinstvenu izložbu.

Izložba „Balet i strast – donacija Jelka Yureshe“

5. prosinca 2017. – 18. veljače 2018.

Priča o dječaku rođenom u skromnoj zagrebačkoj obitelji pod imenom Željko Jureša koji je sa svojom životnom i plesnom partnericom Belindom Wright obišao zemaljsku kuglu i postao princem baletnih čarolija. Po prvi puta javnost će imati prilike vidjeti raskošne kostime dizajnirane za Jelka Yureshu i Belindu Wrightu u kojima su plesali najistaknutije uloge klasičnog baletnog repertoara, mnogobrojne memorabilije koje svjedoče o prijateljstvu s baletnim velikanima poput Ane Pavlove, Rudolfa Nurejeva, Mihaila Barišnjikova, Margot Fonteyn i brojnih drugih. Izložbu će upotpuniti donacija slika, knjiga, fotografija, skulptura i drugih vrijednih predmeta koje je hrvatsko-britanski baletni umjetnik Jelko Yuresha poklonio Muzeju za umjetnost i obrt!

Izložba „Na iglama – modni dizajn Igora Galaša“

19. prosinca 2017. – 28. siječnja 2018.

Topla i inspirirajuća adventska izložba predstavit će impresivne pletene, unikatne kreacije mladog hrvatskog, talentiranog i svjetski nagrađivanog modnog dizajnera Igora Galaša. Izložba će Vas uvesti u svijet čarobne igre pletiva predstavljajući autorov dugogodišnji opus unikatnih kreacija u pletivu u više od 80 predmeta, odjeće i nacrta iz nagrađivanih kolekcija od 2006. do 2012. godine. U Muzeju za umjetnost i obrt čeka Vas još jedna priča o umjetničkom ostvarenju kojim se mogu isplesti budućnost i snovi!

Doživljaj Adventa u MUO upotpunit će pregršt zanimljivih popratnih događanja: koncerti, radionice, druženja uz izradu božićnih kuglica, Festival adventskih pjesama, nastup gospel zbora i još mnoštvo drugih iznenađenja!
Ne propustite ni ove godine Advent u MUO!
Muzej za umjetnost i obrt, Trg Republike Hrvatske 10, Zagreb, www.muo.hr
Radno vrijeme: utorak-subota: 10 – 19 sati; nedjelja: 10 – 14 sati;
Ponedjeljkom i praznikom muzej je zatvoren.
Odjel za marketing i PR: tel. +385 1 4882 123; e-mail: marketing@muo.hr
Najave grupnih posjeta uz stručno vodstvo: tel. + 385 1 48 82 125; e-mail: muo@muo.hr