MUO partner u EU projektu THE GLAMers

GLAMers je projekt koji financira EU i čiji je cilj podržati galerije, knjižnice, arhive i muzeje (GLAM), kroz angažman mladih tijekom krize izazvanom COVID-19 koja je uzela danak u sektorima svih ljudskih aktivnosti uključujući europski kulturni i kreativni sektor. Većina galerija, knjižnica, arhiva i muzeja (GLAM) bila je nespremna u suočavanju s posljedicama pandemije, uključujući iznenadni gubitak prihoda i niske stope zaposlenosti, kao i narušavanje odnosa s publikom. Mnogo mladih je na daljinu pratilo digitalne aktivnosti koje su organizirali GLAM-ovi, pokušavajući ih podržati i pokazati solidarnost s kulturnim i kreativnim sektorima. 

Ovaj projekt će kroz svoje aktivnosti i otvorene obrazovne resurse ponuditi savjete i mogućnosti obuke za podršku GLAM-ovima u njihovoj digitalnoj transformaciji kroz sudjelovanje mladih. To će omogućiti GLAM institucijama da pažljivo osmisle digitalno poboljšane aktivnosti, prilagođene mlađoj publici.

GLAMers obuhvaća mnogo različitih sudionika. Kao prvo, uključuje galerije, knjižnice, arhive i muzeje (GLAM) i općenito kulturni i kreativni sektor. Također cilj projekta je uključiti organizacije mladih i mlade osobe potičući i prihvaćajući sve oblike sudjelovanja mladih i to kroz kulturne udruge mladih, mlade umjetnike, skupine mladih aktivista za društvene promjene, mladi pojedinci koji ne pripadaju skupini ili zajednici, a žele biti dijelom koordiniranog djelovanja prema ojačavanju europskog identiteta.

Partneri projketa: Ciparsko sveučilište za tehnologiju (Cyprus University of Technology), nevladina organizacija koja se obraća mladim zajednicama (Citizens in Power), malo i srednje poduzetništvo na otvorenom i socijalnom učenju (Web2Learn), najveći i najznačajniji muzej lijepih i primijenjenih umjetnosti i dizajna u Hrvatskoj (Muzej za umjetnost i obrt) i paneuropska mreža kulturnih organizacija (Michael Culture Association). 

Više o projektu na: https://glamers.eu/

Ispunite anketu i podijelite vaše iskustvo! #TheGLAMers

The GLAMers is co-financed by the Erasmus+ Programme of the European Union, coordinated by Cyprus University of Technology.

Odgovori