Edukacija i kreativne radionice

 • Paško kulturno ljeto 2017

  Paško kulturno ljeto 2017., Festival kreativnih radionica

  Kreativna radionica Muzeja za umjetnost i obrt, Zagreb

  Snježna bajka na +40

  MUO već desetu godinu zaredom gostuje na Paškom kulturnom ljetu, u sklopu Festivala kreativnih radionica. Naše radionice ovaj su put vezane uz izložbu o Orašaru koja je bila postavljena u Muzeju krajem 2016. godine. Uz prezentaciju o najpopularnijem baletu na svijetu divit ćemo se čarobnim kostimima i bajkovitim skicama za scenografije. Popričat ćemo o tome tko sve sudjeluje u realizaciji jednog baleta: balerine, baletani, koreograf, kostimograf, scenograf, ali i skladatelj, orkestar, dirigent… Nakon što vam ispričamo bajku koja je poslužila kao predložak za libreto Orašara, zajedno ćemo ući u ulogu neumornih kostimografa i scenografa!

  S obzirom da se radnja baleta odvija zimi, moglo bi se reći da je izbor teme neobičan za ljeto, no svrhovit, stoga si priuštite jedno rashlađenje uz nas i ovu snježnu bajku! 😊

  Radionica je namijenjena svim uzrastima, a održavala se 18. i 19. srpnja od 18 do 21 sat u atriju Kneževog dvora.

  Voditeljice radionice: Iva Meštrović, Maja Marović

   

  Snježna bajka na +40″ s kojom je MUO gostovao na Pagu zabavila je posjetitelje te učinila da zaborave na vrućine! Dva dana predano smo izrađivali orašare, balerine, tijare i zajedničku scenografiju za 2.čin – snježnu šumu. Treći dan u 21 sat otvorili smo ovu čarobnu izložbu!

   

 • Barokna potraga

  Uz izložbu Barokni sjaj Venecije: Tiepolo i suvremenici Pedagoški odjel MUO realizirao je digitalnu potragu namijenjenu mlađim posjetiteljima. Posebno je prikladna kao dodatni sadržaj za djecu koja u Muzej dolaze s roditeljima, a roditeljski obilazak izložbe im je predugačak. Uz pomoć smjernica na tabletu, posjetitelj zadanim redoslijedom obilazi izložbu, skenira QR kôdove i otkriva zanimljive podatke. Između ostalog, saznat će razliku između baroka i rokokoa, naučiti što je to mrtva priroda, pejzaž, veduta, žanr… A zadnja točka je nagradni zadatak!
  Tablet s potragom možete besplatno posuditi na prodajnom pultu, uz kupljenu ulaznicu za izložbu.

  Zahvala za ljubaznu suradnju: VIPnet

   

 • Venecija u doba Tiepola / Tin Rajković

  Tiepolo i plemstvo Vicenze / Marta Damjanović

  Tiepolo i tradicija / Lucija Burić