DOORS

Muzej za umjetnost i obrt jedan je od 40 muzeja iz 20 europskih država koji su odabrani za sudjelovanje u prvoj fazi projekta DOORS – Digital Incubator for Museums. Ovaj projekt pruža priliku muzejima da postignu digitalnu transformaciju, koja je nužna za suočavanje s izazovima pred kojima se muzeji danas nalaze.


Pilot projekt Muzeja za umjetnost i obrt nosi naziv See Art where others don’t, a usmjeren je na stvaranje zanimljivih digitalnih sadržaja te hibridnih formi angažmana publike. Ovaj je projekt posebno značajan u vrijeme kada je Muzej morao fizički zatvoriti svoja vrata zbog posljedica potresa, a prikupljena znanja i resursi dugoročno će biti korisni za digitalnu transformaciju Muzeja.


Prva faza projekta usmjerena je na razmjenu znanja putem predavanja i radionica te na razradu pilot projekata. Za drugu fazu projekta i realizaciju osmišljenih projekata bit će izabrano 20 muzeja. Projekt DOORS inicirali su Ars Electronica, MUSEUM BOOSTER i Ecsite, a financiran je iz programa za istraživanje i inovacije Europske unije Obzor 2020 (Horizon 2020).


Koordinatorica projekta: Mihaela Cik, kustosica

Museum of Arts and Crafts in Zagreb is part of the DOORS – Digital Incubator of Museums network.
DOORS has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and
innovation programme under grant agreement No 101036071