PROGRAMI ZA VRTIĆE, OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE

Vi trenutno ne možete doći kod nas, jer je muzej zatvoren za javnost, ali mi ćemo vam vrlo rado doći u goste!

Srž našeg fundusa pokazuje kako je živjelo plemstvo i građanstvo na području današnje Hrvatske od 14. stoljeća do danas. Učimo o stilskim razdobljima, ali istovremeno stvaramo povijesni i opći kontekst. Vodstva se mogu uklopiti u kurikulum prirode i društva, likovne umjetnosti i povijesti.

S polaznicima vrtića razgovaramo o prinčevima i princezama, životu u dvorcu, raznim tajnim vještinama i o svemu onome što zainteresira malene posjetitelje.

Gostovati možemo s radionicom, filmom, prezentacijom… Ili svime navedenim! Tema koju obrađujemo može biti prilagođena kurikulumu, ili vezana uz fundus MUO. Možemo govoriti o instituciji muzeja, a možemo i o princezama, stripu, znanosti i… još jako puno toga.

Vjerujemo da će ovakva neuobičajena nastava i upotreba dijelova izvorne stvarnosti potaknuti motivaciju i učiniti učenje dinamičnijim i zabavnijim! Radionice potiču kreativnost, dok učenički radovi mogu poslužiti za daljnje učenje ili ponavljanje, a mogu se i izložiti u školi obliku izložbe.

Oko dogovora termina, trajanja programa, i odabira između (ponuđenih) tema, spremni smo maksimalno se prilagoditi mogućnostima i željama pojedine škole, te smo otvoreni za dodatne sugestije.

Kompletan program je besplatan!

Termin dolaska dogovorite na edukacija@muo.hr ili 091 5242501.