Aktualne izložbe

STALNI POSTAV MUO >


IZLOŽBE

ADVENT U MUO

PROGRAM DOGAĐANJA

IZLOŽBE

VISOVAC: DUHOVNOST I KULTURA NA BILOJ STINI

30.11.2019. – 2.2.2020.

Dugo pripremana velika izložba blaga riznice Franjevačkog samostana Majke od Milosti s otoka Visovca u Zagreb prvi put dovodi stoljećima prikupljan i čuvan iznimno vrijedan korpus baštine ovog samostana. Izložba predstavlja raskoš od oko 500 obnovljenih i restauriranih predmeta iz zbirki samostanske riznice, knjižnice i arhiva. Riječ je o jedinstvenom i golemom poduhvatu obnove samostanske baštine koja je od 15. stoljeća sve do danas bila gotovo zastrta od očiju javnosti i koja će u MUO–u biti predstavljena u punini njihova povijesna značenja: vjerskog i duhovnog, kulturnog i umjetničkog, baštinskog i identitetskog.

Autorica izložbenog projekta: dr. sc. Anđelka Galić

STAŠA ČIMBUR

All You Need Is a Hat – Šeširi i assemblage

28.11.2019. – 2.2.2020.

Staša Čimbur, na našim prostorima najpoznatija kao autorica šešira i modnih oglavlja velike dive hrvatske scene Josipe Lisac, na izložbi u MUO -u predstavlja različite ideje šešira kao klasičnog, elegantnog no i provokativnog, a ipak nosivog modnog predmeta. Od filca, slame, platna, mreže, tila, čipke – klasične ili hibridne forme, neizostavno vrsne kitničarske izvedbe, svaki je šešir pretvoren u samosvojni objekt – znakovitu ekstenziju tijela.

Kustosice izložbe su Andrea Klobučar i Jasmina Fučkan.

Suvremeni umjetnici u Stalnom postavu MUO

MARINA BAUER : PREKAPANJA

17.12.2019. – 2.2.2020.

Autorski projekt akademske kiparice Marine Bauer, osmišljen za Stalni postav Muzeja za umjetnost i obrt kao komunikacija s muzejskom zbirkom, predstavlja reakciju na temeljnu muzejsku nelagodu – zabranu dodirivanja predmeta. Umjetnica kroz model hibridnog taktilnog objekta, interaktivnog spremnika preispituje (ne)svjesnost tjelesnih reakcija i utjecaj percepcije dodirom na formiranje doživljaja okoline.

Kustosica izložbe Jasmina Fučkan.

Advent u MUO / Orašar Dječji Escape Room

6.12.2019. –  19.1.2020.


DOGAĐANJA