Što se sve događalo u studenom u Pedagoškom odjelu Muzeja za umjetnost i obrt?

S obzirom na činjenicu da je Muzej već neko vrijeme zatvoren za javnost i da posjetitelji ne mogu doći u posjet, Pedagoški odjel obilazi odgojno-obrazovne ustanove u Zagrebu i okolici s jedinstvenim programom pod nazivom MUO na sunce!

Tijekom posljednja dva mjeseca u ovoj godini muzejski pedagozi MUO imali su „pune ruke“ posla s izvođenjem raznolikih edukativnih programa te su između ostalog posjetili jedanaest odgojno-obrazovnih ustanova. Gostovanja su se najčešće sastojala od uvodnih edukativnih razgovora kroz koje bi upoznali sudionike s pojmom muzeja i njegovom funkcijom u društvu, potom prezentacija kojom je predstavljen fundus Muzeja za umjetnost i obrt zajedno s tematikom radionice, a nerijetko bi nakon toga bio prikazan i edukativni film u produkciji Pedagoškog odjela koji bi pobliže uveo sudionike u tematiku likovno-kreativne radionice koja slijedi. Održane kreativne radionice na temu vitraja i božićnih grafika.

Pedagoški odjel sudjelovao je i na Interliberu predstavivši svoju edukativnu publikaciju „MUO Stiloplov-vežite se polijećemo!“ te je u sklopu toga održao i likovno-kreativne radionice za posjetitelje Interlibera izrađujući bookholdere (držače za stranice pri čitanju knjige) u različitim oblicima načinjene od smjese za modeliranje.

Osim provedenih radionica unutar grada Zagreba, Pedagoški odjel zaputio se i na udaljenija mjesta u Hrvatskoj u sklopu nacionalnog projekta Ruksak pun kulture gdje je posjetio čak tri osnovne škole u različitim područjima na poluotoku Pelješcu.