Bijela noć u MUO

Od 16 do 01 sat, 01.10.2016. – kreativna radionica, susret s autorima, stručno vodstvo i Secret Garden Exhibition BESPLATNO

Program Bijele noći u Muzeju za umjetnost i obrt

1.10.2016. od 16 do 01 sat – BESPLATNO

16-20 sati – kreativna radionica AmbaLAŽIRANJE

17 sati – Bachrach & Krištofić: izbliza i osobno – susret s autorima

18 sati – stručno vodstvo po Izložbi hrvatskog dizajna 1516

19 sati – Bachrach & Krištofić: izbliza i osobno – susret s autorima

20 sati – stručno vodstvo po Izložbi hrvatskog dizajna 1516

18-22 sata – SecretGardenExhibition

  • Stručna vodstva i radionice uz prethodnu najavu (iva.mestrovic@muo.hr)

(Dodatno, 23-04 sata  – Beck’s Silent Experience party – ulaznica: 40kn)

Pedagoški program uz izložbe Bachrach & Krištofić = Dizajn & Fotografija i Izložba hrvatskog dizajna 1516 u subotu 1. Listopada 2016.

Velik dio radova na izložbi Bachrach & Krištofić = Dizajn & Fotografija čine ručno kolorirane fotografije naglašene artificijelnosti. S druge strane, na Izložbi hrvatskog dizajna prisutno je puno plakata, letaka, web stranica, ambalaže i sličnih radova kojima je osnovni zadatak privući pažnju, ostaviti dobar dojam o određenom proizvodu. A znamo da „reklame“ nisu uvijek baš sasvim iskrene.

Na radionici AmbaLAŽIRANJE polaznici će sami sebi dizajnirati „ambalažu“, stvoriti određeni imidž. Mi ćemo ih fotografirati, a oni će na svoje crno-bijele fotografije intervenirati bojom. Pri tome će trebati osmisliti zašto mijenjaju svoje lice baš na određeni način, odnosno zbog čega se žele predstaviti u određenom svjetlu koje je, naravno, nestvarno odnosno – lažno.

Radionica se održava u dva termina: na Bijelu noć u subotu 1. listopada od 16 do 20 sati te u subotu 15. listopada od 10 do 14 sati u atriju Muzeja za umjetnost i obrt, a namijenjena je svim uzrastima. Dođite kada hoćete i ostanite koliko želite!

Voditeljica Pedagoškog odjela je Malina Zuccon Martić. Radionicu je osmislila i vodi Iva Meštrović.

O Bijeloj noći

U subotu, 1. listopada 2016., Zagreb će se ponovno pridružiti svjetskim metropolama u kulturno-umjetničkoj manifestaciji ‘Bijela noć’, čije će se drugo, zagrebačko izdanje od poslijepodnevnih sati do kasno u noć održati na čak osamnaest lokacija.

U šetnji gradom, Zagrepčani i sve brojniji turisti moći će besplatno pogledati niz kulturnih događanja priređenih za “Nuit Blanche”, što u prijevodu s francuskog jezika znači besana, neprospavana noć.

“Zagreb je nevjerojatno živ grad, uvijek u pokretu i drago mi je da je Bijela noć važna stavka među njegovim brojnim kulturnim događanjima”, istaknuo je na konferenciji za novinare Vincent Dalmais, prvi savjetnik francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj.

“Veliko nam je zadovoljstvo što se Zagreb prošle godine pridružio mreži ‘Bijele noći’, prvo izdanje polučilo je ovdje veliki uspjeh, pa mi je drago što se Grad Zagreb odlučio i ove godine sudjelovati u projektu”, dodao je.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poželio je da 1. listopada što više ljudi posjeti “Bijelu noć”, kojom će se Zagreb pridružiti svjetskim metropolama, od Rima i Pariza do Melbournea i Toronta. “Presretan sam što drugi put zaredom možemo biti u tom društvu”, napomenuo je.

Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, izrazila je zadovoljstvo što suvremena umjetnost ponovno izlazi na ulice Zagreba, kao što je to bilo i prošle godine kada se, u okviru Festivala Francuske u Hrvatskoj Rendez-vous, održala prva “Bijela noć”.

Podsjetivši kako je zagrebački HNK još prije dvije godine priredio Dan otvorenog trga, kada su programi tog kazališta izašli na prostor oko njega, intendantica Dubravka Vrgoč je najavila da će ansambli i ove godine izaći iz zgrade i pokazati ono najbolje što rade.