Sobice i kućice 🏠

Prošle subote održali smo dvije radionice „Sobice i kućice“ u Etnografskom muzeju, povodom gostujuće izložbe Tragovi romantičnog djetinjstva – Igračke iz fundusa Muzeja za umjetnost i obrt.

Interes za radionicu bio je izuzetno velik i oba termina brzo su se popunila, stoga za sve koji se nisu uspjeli prijaviti prenosimo radionicu i u on line format.

Za ovaj zadatak bit će vam potrebni: kartonska kutija (veličine onih za cipele), valoviti karton, ljepilo za papir, škare, raznobojni papiri i raznovrsni tekstil te plastelin.

Nakon što odlučite koju sobu za lutku želite radite (spavaću, dječju, dnevnu, kuhinju, kupaonicu…), razmislite o komadima namještaja koji su ključni za tu sobu. Zatim ih izradite od valovitog kartona! Inspiraciju potražite u suvremenom ili povijesnom namještaju. „Rolajući“ valoviti karton u smjeru valova možete izraditi noge namještaja, ručkice, kvake, jastučiće, taburee, ukrasne elemente i zapravo skoro sve! Kad izradite sav namještaj, opremite ga raznobojnim papirima i tekstilom i zatim smjestite unutar kartonske kutije koja će predstavljati sobu. Od plastelina izradite sitnije kućanske predmete (lampe, lustere, igračke, posuđe, satove, televizore, biljke…). Zidove ukrasite tapetama, slikama u okvirima, zrcalima, prozorima sa zavjesama…

Svime što vaša mašta može zamisliti, a što će učiniti kućicu ugodniju i ljepšu lutki. Veselimo se vašim radovima koje nam možete poslati na email adresu: edukacija@muo.hr