Slavljenici i slavni u stripu

Kao što već sigurno znate, Muzej za umjetnost i obrt ovaj je tjedan otvorio svoja vrata izložbom Moda i strip. Izložba je nastala povodom 100. obljetnice Francuskog instituta u suradnji s Muzejem stripa iz Angoulêmea i Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu. Jesu li moda i strip međusobno udaljeni ili im se utjecaji isprepliću? Prikazuje li se moda u stripu? Ima li strip utjecaja na modne kreatore? S kojim se sve slavnim imenima iz svijeta visoke mode i stripa susrećemo na ovoj izložbi? Koji se superjunaci pojavljuju na ovoj izložbi? Mnogo je pitanja, a odgovore na njih najbolje je potražiti dolaskom na izložbu Moda i strip u MUO!

Inspirirani izložbom, pripremili smo za vas ovotjedni kreativni zadatak za koji će vam biti potrebni: papir, olovka i boje, bojice ili flomasteri (po izboru).

Priloženu praznu shemu stripa precrtajte na papir ili ispišite ukoliko imate pisač. Sljedeći korak je osmisliti ilustracije i tekstove u oblačićima na temu proslave 100. rođendana Francuskog instituta ili 141. rođendana Muzeja za umjetnost i obrt na koji te institucije pozivaju, ni manje ni više nego,  superjunake! Koje superjunake biste vi pozvali, odlučite i nacrtajte u stripu u prikazu zamišljene scene rođendanskog slavlja popraćene tekstom u oblačićima.

Veselimo se vašim radovima koje nam možete poslati na edukacija@muo.hr