Šetnja do MUO-a kroz vrijeme

Dragi naši,

s jučerašnjim danom počeo nam je Europski tjedan mobilnosti koji traje od 16. do 22. rujna, a  u čijem obilježavanju se i ove godine pridružuje Muzej za umjetnost i obrt. Ova europska inicijativa potiče građane na odabir ekološki prihvatljivih prijevoznih sredstava koji ne zagađuju okoliš i kojima se poboljšavaju kvaliteta zraka i vlastito zdravlje.

Ovom prigodom za vas smo pripremili jednu poslasticu u obliku male virtualne izložbe prijevoznih sredstava i obuće iz našeg fundusa koja nam daje uvid u korištenje predmeta kojima se ostvario doprinos takvoj vrsti mobilnosti tijekom proteklih stoljeća. Ovisno o vremenskom razdoblju, do Muzeja ste mogli prošetati u secesijskim cipelicama ili došetati u „starkama“, mogli ste doći kočijom, koturaljkama, biciklom ili pak, danas, romobilom. Izložba će se prikazivati i u atriju našeg muzeja.

Svi koji u tjednu mobilnosti u MUO dođu prijevoznim sredstvom koje ne zagađuje okoliš i fotografiraju se s Vulpeovim biciklom ispred ulaza, objave svoju fotografiju na društvenim mrežama i označe MUO, ostvaruju pravo na besplatan ulaz i razgled izložbe tijekom cijelog trajanja tjedna mobilnosti.

Virtualna izložba: “Šetnja do MUO-a kroz vrijeme”