Ruksak (pun) kulture 2022.

Muzej za umjetnost i obrt i u 2022. sudjeluje u projektu Ruksak (pun) kulture, ove godine s programom MUO iz ruksaka na sunce, u sklopu kojeg provodimo šest različitih radionica:

DJEČJI VRTIĆI: Mali dizajneri / Skockaj me!

OSNOVNA ŠKOLA: Perspektiva – to mogu i ja! / Op art harmonika

SREDNJA ŠKOLA: AmbaLAŽIRANJE / GifART

Projekt Ruksak (pun) kulture jedinstveni je kulturno-edukativni program na državnoj razini koji su zajedno pokrenuli Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta kao dopunski program potpore kurikulumu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

Ruksak (pun) kulture omogućava dostupnost, približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima, razvijanje njihove estetske kulture, općenito senzibilizira djecu i mlade za područje umjetnosti i kulture. Namjera programa je da umjetnost i kultura budu jednako dostupne svoj djeci na području Republike Hrvatske.

MUO u Ruksaku sudjeluje od 2015. godine.

Detaljnije o projektu možete pročitati ovdje.

MUO je u 2022. godini u okviru projekta Ruksak (pun) kulture održao pet gostovanja u Topuskom (namijenjenih djeci iz potresom pogođenih područja) te jedno u Kninu. Programom MUO iz ruksaka na sunce provodimo niz različitih radionica temeljenih na fundusu MUO. U listopadu gostujemo s tri radionice na Hvaru i time završavamo ovogodišnji Ruksak.