Razmišljajmo i stvarajmo očima dizajnera

Kao što sigurno već znate, u Muzeju za umjetnost i obrt možete razgledati dvije izložbe posvećene dizajnu, od kojih je jedna izložba Milan Vulpe: Dekodiranje, a druga izložba vizualnih identiteta Miltona Glasera. Ono što povezuje ove dvije izložbe, osim polja grafičkog dizajna, jest i vrsta radova koje možete vidjeti na ovim izložbama, a to su plakati i promotivni materijali dizajnirani za korporacije, institucije, restorane i druge tvrtke te mnoštvo drugih radova s područja vizualne komunikacije.

Milton Glaser, njujorški dizajner čije ime vežemo uz rebus I ♥ NY  inspirirao nas je za današnji kreativni zadatak u kojem imate priliku izraditi vlastiti rebus, odnosno kombinaciju slova i znakova koja je u slučaju Miltona Glasera postala logotip. Što biste vi rebusom htjeli reći? Obzirom da mi volimo naš muzej, naš bi rebus izgledao ovako:

Mi smo koristili iste elemente kao i Milton Glaser, a vaš zadatak je da razmislite koju poruku želite poslati i u skladu s njom upotrijebite odgovarajuće elemente/znakove ili emotikone.

Radujemo se vašim radovima koje nam možete poslati na email adresu: edukacija@muo.hr

Ili podijeliti putem društvenih mreža, a u tom slučaju ne zaboravite označiti MUO!