Protresi i složi!

Na izložbi Protreseni MUO kroz više cjelina možete vidjeti kako je Muzej povezan s gradom Zagrebom, nekim povijesnim ličnostima, uzročno-posljedičnom vezom priče o potresima i muzeju, te se susresti s nekim od predmeta stradalima u potresu, kao i jednim predmetom u potpunosti restauriranim, zatim pogledati dokumentarni film povodom 140. obljetnice Muzeja, te ispisati poruku Muzeju koja se projicira na jednom zidu dvorane. Da se izrazimo u prenesenom smislu, na ovoj izložbi možete složiti cjelovitu priču i sliku od puzzli stečenih informacija.

Povodom ove izložbe pripremili smo za vas ovotjedni kreativni zadatak za koji će vam biti potrebni: papir, olovka, škare, pisač (opcionalno), vodene boje ili flomasteri. 

Priloženu shemu puzzli ispišite na pisaču ukoliko imate tu mogućnost, te je izrežite prateći vanjske rubove ukoliko joj cijela površina nije prekrila A4 format. Ukoliko nemate pisač, precrtajte shemu olovkom na papir. Stranu papira na kojoj ispišete shemu ili ručno precrtate, tretirajte kao stražnju stranu papira, dok čistu, bijelu stranu papira tretirajte kao podlogu za crtanje/slikanje. 

Inspirirajte se predmetima iz fundusa MUO-a koje možete pregledati na sljedećoj poveznici: http://athena.muo.hr/, te jedan predmet po svojem izboru naslikajte na bijeloj podlozi vodenim bojama ili nacrtajte flomasterima. Kada je slika/crtež suh, škarama izrežite puzzle prateći linije na shemi pozadine papira. Kada izrežete puzzle protresite ih i složite!

Veselimo se vašim radovima koje nam možete poslati na e-mail adresu: edukacija@muo.hr

#muokids