Obuci svoju lutku👸

Prošlih nekoliko subota održali smo dvije radionice različitih tematika u Etnografskom muzeju povodom gostujuće izložbe Tragovi romantičnog djetinjstva – Igračke iz fundusa Muzeja za umjetnost i obrt od kojih je jedna bila „Obuci svoju lutku“.

Za sve one koji iz nekog razloga nisu bili prisutni na našim radionicama prenosimo ovu radionicu i on line.

Za ovaj zadatak bit će vam potrebni: jedna lutka, malo raznovrsnog tekstila (ne morate nužno kupovati novi, već pokušajte naći kod kuće neke komade robe koji vam više ne trebaju ili mislite da ih više nećete nositi i pokušajte reciklirati na način da ih iskoristite kao nove odjevne predmete za svoju lutku), škarice, igla i konac (ukoliko se koristite njima), velcro ili pištolj na vruće ljepilo ili drvofix (za one od vas koji se ne koriste iglom i koncem).

Izradili smo nekoliko mogućih modela koji vam mogu biti početna misao vodilja u izradi raznih komada odjeće koje ćemo vam priložiti na dnu. Modeli uključuju izradu raznih haljina za lutke ili čak plašteva za superheroje. Prikazan je oblik tekstila koji izrezujete i mali otvori za glavu ili ruke. Pri izradi ovih modela, svakako pripazite na veličinu otvora za glavu ili ruke, koje izrezujete u tekstilu, jer ukoliko ih napravite prevelike teže ćete to uspjeti popraviti. Jednostavnije će vam biti ako prvo izrežete manji otvor koji ćete onda naknadno, prema potrebi, moći proširiti.  

Nakon što osmislite svoju kreaciju, lijepo je namjestite, kao pravu manekenku na crvenom tepihu s bijelom pozadinom, uslikajte svojim telefonom i pošaljite nam je na naš e-mail: edukacija@muo.hr.

Vaša manekenka prošetat će se u obliku fotografije našim crvenim tepihom s ostalim kreacijama malih dizajnera s kreativnih radionica, a zatim i na izložbi dječjih radova pedagoškog odjela u Etnografskom muzeju u siječnju.

Nadamo se i veselimo što većem broju vaših kreacija 😃