O_boji

Vulpe je s tvrtkom za proizvodnju boja i lakova Chromos surađivao deset godina, proizvevši nevjerojatnu količinu raznolikih materijala, uključujući i slavnu maskotu ličioca. U njegovim radovima možemo promatrati boju kao ideju, ali i tehničku realizaciju boje. Naime, Vulpe je sve radio „analogno“, bez računala, i pritom je bio fascinantno precizan.

U ovotjednom zadatku dajemo vam priliku da se i vi okušate u takvom preciznom radu. Za ovaj zadatak bit će vam potrebni: printer, paus papir, škare, ljepilo i flomasteri. Prvo isprintajte fotografiju pročelja Muzeja (po mogućnosti A3) i Vulpeovog ličioca. Ličioca izrežite i zalijepite na fotografiju Muzeja te iz njegovog kista olovkom označite široki potez koji želite obojati. Zatim preko svega stavite paus papir (malo ga fiksirajte selotejpom) i tanjim flomasterima nacrtajte i obojite samo označeni dio unutar ličiočevog poteza. Kao što znate, MUO uskoro kreće u obnovu. Pokažite nam kako biste vi obnovili našu fasadu!

Na kraju izrežite „rupu“ u fotografiji, izrežite paus, i spojite. Boja u crno-bijelom svijetu posebno će efektno izgledati ako rad zalijepite na prozor!

Veselimo se vašim radovima koje nam možete poslati na email adresu: edukacija@muo.hr