(Ne)mogući svijet

Muzej za umjetnost i obrt ove godine sudjeluje na velikoj manifestaciji Artupunktura, s radionicama Pedagoškog odjela i izlaganjima kustosica. Međutim, s obzirom na vremenske neprilike, dio programa je otkazan. Stoga smo odlučili radionicu (Ne)mogući svijet prebaciti i u online format!

Za radionicu će vam biti potrebni: bijeli papir većeg formata, flomasteri ili neke druge boje, škare, ljepilo za papir, reprodukcije predmeta iz MUO fundusa

Polazišna točka za ovu radionicu jest ciklus Atlas manjeg svijeta Zlatana Vehabovića. Inspiraciju za ovaj ciklus umjetnik je pronašao u predmetima iz bogatog i raznolikog fundusa MUO. Odabrane predmete transformirao je putem kolaža, stvarajući pritom nove odnose elemenata koji bi u muzejskom postavu gotovo nemoguće funkcionirali zajedno. 

Inspirirani ovim ciklusom, osmislili smo radionice na kojima će polaznici imati priliku izrađivati fotokolaže koristeći fotografije predmeta iz fundusa MUO te tako stvoriti vlastiti (ne)mogući svijet.

Možete preuzeti neke od reprodukcija predmeta koje vam donosimo ovdje, ili pak sami pretražiti naš repozitorij. Izrežite dijelove, presložite ih, dovedite u neobične međusobne odnose, nadocrtajte nešto još neobičnije. Pustite mašti na volju i stvorite (ne)mogući svijet!

Veselimo se vašim radovima koje nam možete poslati na edukacija@muo.hr