MUO shop

Otvoren 2004. godine, Museum Shop u potpunosti je odgovorio svrsi svoga postojanja i postao je u kratko vrijeme nezaobilaznom odrednicom za kvalitetan izbor prigodnih darova, kako za drage prijatelje i obitelj, tako i za darivanje u posebnim svečanim i poslovnim prigodama. Raznovrstan izbor replika i suvenira inspiriranih predmetima iz muzejskih zbirki (stakla, keramike, slikarstva, dizajna, tekstila i mode, metala itd.), od razdoblja bidermajera, historicizma i secesije do produkcije suvremenog dizajna prema predlošcima uglednih hrvatskih umjetnika, ne ostavlja ravnodušnim posjetitelje muzeja. Suradnja s brojnim umjetnicima, obrtnicima i tvrtkama ostvarena na produkciji suvenira obogaćuje ukupnu ponudu kvalitetnog hrvatskog suvenira i promovira sveukupan umjetnički fundus Muzeja za umjetnost i obrt.

Pored replika kristalnih i staklenih vaza, čaša, vrčeva koje su pratile muzejske izložbe, posebice velike kulturološke projekte Secesija u Hrvatskoj (2003./2004. godine) i Skriveno blago MUO (2005./2006.) ponudili smo zanimljiv izbor replika keramičkih posuda, vazica, svijećnjaka kao i različitih dekorativnih predmeta; također nudimo i širok izbor unikatnog zlatnog i srebrnog nakita i bižuterije. Ponuda svilenih šalova i elegantnih kravata s redizajniranim muzejskim motivima, kao i kataloga muzejskih izložbi, plakata i razglednica razlog su više za posjet Museum shopu Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu.

Svaka replika te suveniri inspirirani predmetima iz našeg fundusa nose certifikat Muzeja za umjetnost i obrt. Na certifikatu se nalazi slika originalnog predmeta te kratki opis predmeta na hrvatskom i/ ili na engleskom jeziku.

U našem Museum shopu možete plaćati gotovinom te American Express, Master i Diners kreditnim karticama.