Moj dom je moj muzej – Nacionalni muzej Liverpool

Vrijeme je godišnjih odmora, danas s nama otputujte u Liverpool. U Nacionalnom muzeju Liverpool su 2020. godine zbog pandemije, negativno htjeli pretvoriti u pozitivno i tako su osmislili projekt Moj dom je moj muzej.

Dok su djeca bila izvan škole tijekom prve karantene, zamolili su ih da naprave vlastitu izložbu ili galeriju umjetničkih djela inspiriranih vlastitim životima. Od igračaka i posebne odjeće do blagdanskih suvenira i jako voljenih plišanih medvjedića.

Bilo je desetak prijava djece svih dobi, iz mnogih dijelova Ujedinjenog Kraljevstva, pa čak i neki međunarodni doprinosi.

Mariah, Franco, Samuel, Harrison i Cora talentirani su finalisti čiji su filmovi ušli u konačni izbor njihove online izložbe. Dobili su i druge nagrade od bonova koje su mogli potrošiti u trgovinama i kafićima, do obilaska svojih omiljenih kolekcija u mjestu po vlastitom izboru.

Ovdje možete pogledati njihove izložbe:

Riječ je o jednoj od petnaest najboljih odabranih praksi aktivnosti muzeja u vrijeme pandemije prezentiranih u sklopu Erasmus+ projekta The GLAMers u kojem MUO sudjeluje kao partner. Više o projektu možete pročitati ovdje.

U ovotjednom zadatku, inspirirani liverpulskim programom, napravite i vi svoju izložbu! Možete koristiti predmete sakupljene tijekom praznika, ili neke koje posjedujete od prije, a važni su vam iz raznih razloga.

Veselimo se vašim “izložbama”, koje nam možete poslati na edukacija@muo.hr!