Kulturni ljetni gadgeti #2 – traka za kosu

Nakon prošlotjednog etuia za naočale, nastavljamo s idejama za DIY stvarčice korisne u ljetnim danima. Neovisno o tome je li duga ili kratka, plava, crna, smeđa ili roza, ljeti nam kosa često smeta i potrebno ju je što više udaljiti s lica. Naravno, pritom se ne želimo odreći dobrog izgleda! Zbog toga postoje razne dekorativne ukosnice, kopče, trake, vezice, vijenci, umetci… 

Povezujući ukrase za kosu iz Zbirke modnog pribora i uzorke iz Zbirke grafičkog dizajna, izradit ćemo modernu traku za kosu!

Za ovotjedni zadatak bit će vam potrebni: stara bijela majica ili potkošulja, flomasteri za tekstil, škare

Majicu stavite na ravnu površinu i označite traku širine oko 5 cm. Možete duž oznaka zalijepiti selotejp, kako bi držao materijal na mjestu. Flomasterima za tekstil nacrtajte uzorak. Inspiraciju potražite na https://repozitorij.muo.hr zahvaljujući činjenici da je velik dio fundusa MUO dostupan online. Savjetujemo da za ovu priliku izbor suzite na MUO zbirku mjeseca, a to je Zbirka grafičkog dizajna.

Izrežite. Preklopite tako da formirate osmicu. Preklopite još jednom. I to je to! Spremni ste za ljetni izlazak – na plažu ili u grad!

Veselimo se fotografijama vaših traka koje nam možete poslati na edukacija@muo.hr