Kuc-kuc! Tko je unutra? Možete li izaći van?

#MuoKids

#MakeArtAtHome

Kuc- kuc! Tko je unutra? Možete li izaći van?

Kao što već sigurno znate, u Muzeju za umjetnost i obrt otvorena je izložba pod nazivom ”Unutrašnji prostori” naše afirmirane umjetnice, akademske slikarice Koraljke Kovač. U svojim nam radovima autorica poput slikarskih dnevnika oslikava svoju nutrinu, odnosno u geometrijskim kompozicijama, bojama i specifičnoj tehnici dočarava na van odraze svojih unutarnjih doživljaja, kao što naziv izložbe i otkriva. Posebnost likovnog izričaja Koraljke Kovač možemo vidjeti u tehnici višeslojnog tretiranja površine kojom umjetnica gradi sliku.

Inspirirajte se spektrom boja i radovima umjetnice Koraljke Kovač, izloženim u MUO-u, a mi vas častimo kreativnom radionicom koju je autorica izložbe osmislila samo za vas!

Nakon upoznavanja sa spektrom boja, odaberite tri najdraže boje, zavirite u vlastiti svijet ideja i napravite slobodne apstraktne  kompozicije s te tri najdraže boje. Tehnika može biti kombinirana: kolaž, tuš, tempere ili akvarel, što god vam je dostupno kod kuće. Format završnog rada može biti do A3.

Slijed zadatka:

Potražiti u kući kolaž papir, izabrati tri najdraže boje. Obojati A3 papir, koji će biti podloga, u jednu od te tri izabrane boje. Par papira u manjim formatima  koji će uz kolaž papir služiti za slaganje kompozicije obojati temperom, tušem ili akvarelom u neke od tri izabrane boje. Nakon toga izrezati pravilne geometrijske oblike ili trgati nepravilne i nakon toga na obojenu podlogu složiti kompoziciju od likovnih elemenata. Na kraju zalijepiti.

Zašto raditi u više tehnika? Da bi se obojane površine razlikovale, akvarel od tempere, tempera od tuša, tuš od kolaža.

Neke površine će biti obojane tako da se vidi potez, trag kista, vodene boje, podloge bojane temperom će biti jednolično bojane gustom bojom, dok će se tuš razlijevati ako prvo cijeli papir prijeđemo čistom vodom i kistom pa onda odmah nakon toga krenemo bojati kistom umočenim u jednu od najdražih izabranih boja, dogodit će se zanimljivi efekti razlijevanja.

Veselimo se vašim radovima koje nam možete poslati na e-mail: edukacija@muo.hr