Kreativnost + Obveze = Kalendar!

Svi znamo da jedan dan ima 24 sata, a jedna godina 365 dana te da se uz pomoć sata i kalendara lakše orijentiramo i organiziramo u vremenu. Kalendar i sat, u nešto drugačijem obliku nego što ih poznajemo danas, poznati su od davnina.

Kroz ovotjedni kreativni zadatak upoznajte stolni kalendar sa obavezama koji je za godinu 1954. dizajnirao Milan Vulpe za OZH (Oglasni Zavod Hrvatske).

Budući da nam je početak nove školske godine vrlo blizu, a s time kreću i nove obaveze, sigurno će vam biti od koristi imati pred sobom kalendar. Iako zadnjih godina češće koristimo kalendar u digitalnom obliku, iskoristite kreativni moment za izradu vlastitog stolnog kalendara.

Za ovaj zadatak bit će vam potrebni: karton, škare, ljepilo, bušilica za papir, špaga, papir i boje po izboru. Prvo, prema priloženoj shemi, izradite stalak za stolni kalendar od kartona, a zatim uđite u svijet mašte i dizajnirajte niz od  dvanaest papirića koji će proporcijama odgovarati veličini stalka, a tvoriti mjesece u jednoj kalendarskoj godini. Svaki papirić označite brojem koji se odnosi na pojedini mjesec  te ih po završetku kronološki poredajte i pričvrstite za stalak uz pomoć  špage.

Veselimo se vašim radovima koje nam možete poslati na e-mail adresu: edukacija@muo.hr