Kombiniraj i kreći se!

Muzej za umjetnost i obrt i ove godine priključio se obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti koji se održavao od 16. do 22. rujna u Masarykovoj ulici. Tema Europskog tjedna mobilnosti 2022. je „Bolja povezanost“, a slogan: „Kombiniraj i kreći se!“. U tom smislu MUO je pripremio program Umjetnost „na kotačima“ koji obuhvaća kreativne radionice inspirirane kinetičkom umjetnošću, također poznatom kao umjetnost u pokretu. Ukoliko niste bili u prilici posjetiti nas na radionici, možda će vas obradovati vijest da smo jednu od njih prenijeli u digitalni format.

Kako je jesen poznata po mnoštvu kišnih dana, tako smo za vas pripremili upute na koji način izraditi unikatnu zaštitu za kišu za sjedalo vašeg bicikla. Za ovaj zadatak bit će vam potrebni: karton, škare, kapa za tuširanje, permanentni markeri.

Inspirirajte se predmetima iz našeg fundusa i prenesite ih permanentnim markerima na kapu za tuširanje. Možete ih prenositi precrtavanjem po promatranju ili direktnim prenošenjem, sa isprintanog predmeta na kapu. Za početak izrežite karton u obliku kruga, te napnite kapu preko kartona kako bi vam površina za iscrtavanje bila pogodna za crtanje, a potom odaberite motiv kojim želite ukrasiti zaštitu za sjedalo.

S obzirom na to da je kapa vrlo zahvalna za prenošenje jer zauzima minimalno prostora, uvijek ju možete imati uz sebe. Čak i ako ne posluži kao zaštita za sjedalo bicikla, možda vam spasi frizuru na kišni dan, jer torba glavu čuva, ako je u njoj kapa za tuširanje. 😊

Pedagoški odjel MUO

Veselimo se vašim radovima koje nam možete poslati na email adresu: edukacija@muo.hr