EDUKACIJA INFO

VRTIĆI

Uz Stalni postav i svaku izložbu nudimo vodstva i kreativne radionice prilagođene predškolskom uzrastu. Vodstvo traje oko 45 minuta, a radionica još toliko.

Uz ekipu iz Pedagoškog odjela, predškolarci u Muzeju uživaju!

Na vodstvu kroz Stalni postav razgovaramo o prinčevima i princezama, životu u dvorcu, raznim tajnim vještinama i o svemu onome što zainteresira malene posjetitelje.

Ulaznica, vodstvo i radionica besplatni su.

Termin dolaska dogovorite na edukacija@muo.hr ili 091 5242501.

ŠKOLE

Za učenike osnovnih i srednjih škola organiziramo stručna vodstva i tematske radionice vezane uz Stalni postav i povremene izložbe. Vodstvo traje oko sat vremena, a radionica oko 45 minuta.

Stalni postav MUO pokazuje kako je živjelo plemstvo i građanstvo na području današnje Hrvatske od 14. stoljeća do danas. Učimo o stilskim razdobljima, ali istovremeno stvaramo povijesni i opći kontekst. Vodstva se mogu uklopiti u kurikulum prirode i društva, likovne umjetnosti i povijesti. U dogovoru s nastavnicima, posjet muzeju može biti organiziran u okviru projektne nastave.

Cijena za grupni posjet učenika je 15 kn po učeniku. Vodstvo i radionica besplatni su.

Termin dolaska dogovorite na edukacija@muo.hr ili 091 5242501.

ODRASLI & ANTISTRES

Kako bi posjet Muzeju bio potpuniji, svakako savjetujemo da izložbe razgledate uz besplatno stručno vodstvo za građanstvo (termine možete vidjeti ovdje). 

Nadalje, većina naših kreativnih radionica za građanstvo prilagođena je svim uzrastima, pa tako i odraslima, stoga im se slobodno priključite (termine možete vidjeti ovdje). 

Vodstvo i radionicu možemo za Vas organizirati i u terminu koji odgovara Vama, ako sakupite još minimalno devet prijatelja, jer se grupe formiraju od 10 do 30 osoba. Upit možete poslati na edukacija@muo.hr .

Muzej organizira i brojna stručna predavanja, okrugle stolove i slično – najave možete vidjeti ovdje.

ANTISTRES RADIONICE

Posjet Muzeju sam po sebi dio je cjeloživotnog učenja. Cjeloživotno učenje podrazumijeva razne aktivnosti s ciljem unapređenja znanja, vještina i kompetencija. Sudjelujući na predavanjima, vodstvima i radionicama svakako ćete steći neka nova znanja i vještine.

Međutim, ono na što MUO nastoji staviti naglasak je „terapeutski“ karakter naših radionica za odrasle. Provest ćete vrijeme u ugodnoj atmosferi okruženi ljudima koji dijele slične interese s vama. Nitko Vam neće govoriti što, koliko i kako trebate raditi i nitko Vas neće ocjenjivati. Imat ćete dovoljno vremena. Možda ponekad nećete biti raspoloženi raditi. I to je isto u redu.

U antistres radionice možete se uključiti prijavom na e-mail: edukacija@muo.hr .

OBITELJI

Obiteljski posjet Muzeju posebno je zanimljivo iskustvo. Sudjelovanje na vodstvima na kojima su prisutni različiti uzrasti podsjeća na život u obitelji – gdje se svi razgovaraju iako je rijetko tko isto godište. Na kreativnim radionicama još je i bolje!

Želite li dobivati obavijesti o programima pošaljite zahtjev na: edukacija@muo.hr

POSTANI VODIČ U MUO

Muzej za umjetnost i obrt poziva studente/ice povijesti umjetnosti da sudjeluju u programima edukacije, koji se odnose na vodstva po Stalnom postavu i povremenim izložbama, te na sudjelovanje u realizaciji kreativnih radionica.

Osim stjecanja bogatog iskustva pri sudjelovanju u našem programu nudi se i naknada za vaše vrijeme.

Zainteresirani se mogu prijaviti na adresu: edukacija@muo.hr

KONTAKT

edukacija@muo.hr  01 4882 126

Iva Novak, muzejski pedagog, kustos, iva.novak@muo.hr 01 4882 135

Marta Kuliš Aralica, muzejski pedagog, marta.kulis.aralica@muo.hr 01 4882126