Eci, peci… Keramika!

Znate li što je keramika? To je glina ispečena na visokoj temperaturi. Glina je jedan od materijala od kojeg umjetnici oblikuju razne skulpturalne predmete. U našem Muzeju postoje razne zbirke među kojima je i zbirka keramike u čijoj podzbirci moderne i suvremene keramike brojimo oko 1000 predmeta domaćih i stranih autora što naš muzej čini čuvarom najvrjednije  zbirke moderne i suvremene keramike u Hrvatskoj. Radovi ove podzbirke nose tipična obilježja njihova majstorskog rukopisa, odnosno stila oblikovanja prepoznatljivog  za određenog autora.

Inspirirani radom ”Mačak” umjetnice Blanke Dužanec  iz podzbirke moderne i suvremene keramike Muzeja za umjetnost i obrt, pripremili smo za vas ovotjedni kreativni zadatak u kojem nam se možete pridružiti imitacijom ove skulpturalne keramike pomoću kockica za slaganje, kao npr. Lego kocki, na način da pokušate što dosljednije koliko je to moguće, u ovom mediju, oblikovati ovu skulpturu. Ukoliko je imitacija figure mačka ispruženih prednjih nogu i uzdignutoga stražnjeg dijela tijela, te uspravnog repa jako izazovna, pokušajte na  trenutak zamisliti sebe kao suvremenog umjetnika, te vlastitim stilom izgraditi figuru mačka od kockica za slaganje.

Virtualnom šetnjom kroz MUO pridružite nam se u istraživanju ostatka zbirke keramike koja je zaista velika i bogata, a vaše radove možete nam poslati na e-mail adresu: edukacija@muo.hr 🐈