CultHerit SCOM sastanak u Cluju

U srcu Transilvanije u povijesnom gradu Cluju u Rumunjskoj protekli je tjedan Muzej za umjetnost i obrt sudjelovao na prvom sastanku Upravnog odbora (#SCOM) gdje su se partneri, predstavnici osam zemalja, sastali i razgovarali o dosadašnjem napretku projekta kao i njegovoj budući implementaciji.

Jedan od glavnih ciljeva sastanka bilo je formalno uspostavljanje Upravnog odbora projekta. Predstavnik vodećeg partnera (IMM) predstavio je glavne karakteristike rada i organizacije Upravnog odbora (SCOM) te je svaki partner imenovao člana u SCOM u ime dotične organizacije nakon čega su se partneri usredotočili na dosadašnja iskustva u radu KSG-ova te su svi partneri ukratko predstavili KSG u svojoj zemlji.

Adrian Lupas i Mihai Bucurean, kao predstavnici AJOFM Bihor, održali su pregled aktivnosti 1.2. –Transnacionalna analiza prakse zapošljavanja koja uključuje pregled postignuća, prikaz najvažnijih izazova i preliminarni prikaz rezultata.

Thomas Philipp, predstavnik KUPF-a, predstavio je uvod u aktivnost 1.3. – Transnacionalni aspiracijski model zapošljavanja. Thomas je predstavio glavne zadatke vezane uz definiranje modela zapošljavanja, a nakon prezentacije uslijedila je radionica u kojoj su svi partneri aktivno sudjelovali.

Drugog dana projektnog sastanka partneri su se usredotočili na pripremu prvih izvješća o napretku te su zajedno razgovarali o upravljanju projektom s fokusom na planirane rezultate te razgovarali o sljedećim zadacima vezanim uz provedbu aktivnosti.

Nakon toga, Marija Jurkić Flis, predstavnica MUO i koordinatorica komunikacijskih aktivnosti, predstavila je novosti vezane uz komunikaciju, ponajprije web stranicu projekta te zašto je ključan angažman na društvenim mrežama. Također je podijelila nekoliko savjeta i ideja s partnerima kako biti prisutniji na društvenim mrežama što će također biti važno za budući uspjeh projekta.

Ovaj projekt je podržan od strane Interreg Danube Region Programme koji sufinancira Europska unija

Autor fotografija: IMM, Zoltàn Szalontai

Partneri na projektu

Museum of Applied Arts Budapest, Hungary, vodeći partner

Museum of Applied Arts – Vienna, Austria

Cultural Platform Upper Austria – Linz, Austria

National Institute of Heritage Romania, Bucharest, Romania

National Museum for the History of Transylvania – Cluj Napoca, Romania

Bihor County Employment Agency – Oradea, Romania

Republic Institute for Protection of Cultural Monuments Serbia

Intermunicipal Institute for Protection of Cultural Monuments, Subotica, Serbia

Trade Union of Employees in Cultural Institutions, Belgrade, Serbia

Museum of Decorative Arts Prague, Czech Republic

Institute for Protection of Cultural-Historical and Natural Heritage of Republic of Srpska – Banja Luka, Bosnia and Herzegovina

Museum of Arts and Crafts, Zagreb, Croatia

Research and Education Centre Mansion Rakičan, Slovenia

Članovi projektnog tima

Sanjin Mihelić, ravnatelj MUO; član Steering Committee projekta;

Vesna Lovrić Plantić, voditeljica projekta za MUO;

Vedrana Ceranja, asistentica voditeljice projekta za MUO i

Marija Jurkić Flis, koordinatorica komunikacije projekta – advocacy and visibility