MUO edukativne radionice povodom Svjetskog dana secesije

U punom svjetlu: secesija u umjetnosti i botanici

Povodom Svjetskog dana secesije, koji se obilježava 10. lipnja, Muzej za umjetnost i obrt i Botanički vrt Biološkog odsjeka PMF-a u Zagrebu pozivaju Vas na dječje kreativne radionice „U punom svjetlu: secesija u umjetnosti i botanici“. Radionice će se održati u subotu, 15. lipnja, u terminima od 10 do 11.15 sati te od 11.30 do 13 sati u Izložbenom paviljonu Botaničkog vrta.

Ovogodišnje izdanje Svjetskog dana secesije posvećeno je temi svjetla, a tim povodom na zajedničkoj radionici MUO i Botaničkog vrta istražit ćemo ulogu svjetlosti u umjetnosti i botanici, doznati o biljkama koje se prikazuju na secesijskim dekoracijama te izraditi papirnate secesijske „vitraje“ s biljnim motivima.

Radionice su namijenjene učenicima osnovnih i srednjih škola, a prijave za sudjelovanje primaju se na adresu edukacija@muo.hr, s naznakom za koji se termin prijavljujete. Broj polaznika je ograničen, a sudjelovanje je besplatno uz kupljenu ulaznicu za Botanički vrt (učenička ulaznica – 1,00 EUR; regularna ulaznica – 2,00 EUR). U slučaju lošeg vremena radionice se odgađaju na sljedeću subotu, 22. lipnja u istim terminima, a eventualna promjena datuma bit će pravovremeno javljena polaznicima.

*Secesija je umjetnički stil koji se javlja na samom kraju 19. stoljeća i označava prekid s historicističkim neostilovima, eklekticizmom i akademizmom, zagovara individualnu slobodu umjetničkog stvaranja i cjelovito oblikovanje u svim sferama kulture življenja.