Svečana dodjela Nagrada za europsku baštinu 2023.

U kultnoj Palazzo del Cinema u Veneciji 28. rujna 2023. proglašeni su dobitnici Nagrada za europsku baštinu / Nagrada Europa Nostra 2023 među kojima je i Platoforma MADE IN: Crafts and Design Naratives u kojoj Muzej za umjetnost i obrt djeluje kao partner.

Ovogodišnja ceremonija dodjele Nagrada za europsku baštinu održana je u nazočnosti Cecilije Bartoli, svjetski poznate mezzosopranistice, a ujedno i predsjednice Europa Nostre. Margaritis Schinas, potpredsjednik Europske komisije za promicanje europskog načina života, obratio se publici uživo iz Bruxellesa, a Roberta Metsola, predsjednica Europskog parlamenta, čestitala je pobjednicima putem video poruke.

Tijekom svečanosti proglašeno je pet laureata Grand Prixa i dobitnik Nagrade po izboru javnosti. Ceremonija je bila najveća manifestacija Summita Europske kulturne baštine 2023. kojeg je organizirala Europa Nostra u partnerstvu s Europskom komisijom i uz potporu programa Kreativna Europa.

Platoforma MADE IN: Crafts and Design Naratives dobila je Nagradu za europsku baštinu / Nagradu Europa Nostra 2023. u kategoriji Education, Training & Skills.

Projekt MADE IN: Crafts – Design Narratives provodio se od 2018. do 2021. pod koordinacijom Muzeja za umjetnost i obrt, a od ove godine nastavlja svoje djelovanje kao Made in platforma za suvremeni obrt i dizajn u čijem radu uz MUO sudjeluje još 9 partnera iz 6 europskih zemalja. Sve novosti o radu Platforme dostupne su pretplatom na službeni Newsletter.


Fotografije: Europa Nostra & Tanja Vergles, Nikola Pongrac / MADE IN