Prva faza konstrukcijske obnove zgrade Muzeja i nastavak radova

Ponosni smo na završetak prve faze konstrukcijske obnove zgrade Muzeja za umjetnost i obrt povodom čega smo danas zajedno s ministricom kulture i medija RH dr. sc. Ninom Obuljen Koržinek i gradonačelnikom Grada Zagreba Tomislavom Tomaševićem i njegovim suradnicima obišli radove na muzejskoj zgradi.

Tom je prigodom Miroslav Gašparović povodom odlaska u mirovinu zahvalio svim institucijama, kolegama i medijima koji su pratili njegov rad i Muzej sve ove godine.

Čestitkama su se pridružili i ministrica kulture i medija RH Nina Obuljen Koržinek te gradonačelnik Tomislav Tomašević Ministrica Obuljen Koržinek posebnim je riječima ispratila dugogodišnjeg ravnatelja u mirovnu istaknuvši kako je njegov rad, posvećenost i stručnost koji su trajali sve ove godine kao za prvog mandata dok je gradonačelnik istaknuo kako je obnova Muzeja kruna bogate karijere Miroslava Gašparovića.

Radovi prve faze konstrukcijske obnove zgrade Muzeja za umjetnost i obrt financirani su bespovratnim sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije (FSEU), a započeli su u prosincu 2022. godine. Raduje nas nastavak radova na našem i Vašem Muzeju!

Foto: Srećko Budek i Vedran Benović, MUO