“MUO na sunce!”

Pedagoški odjel MUO tijekom travnja, svibnja i lipnja posjetio 32 školske i vrtićke grupe!

Posjetitelji trenutno ne mogu doći kod nas, jer je muzej zatvoren za javnost, ali mi rado dolazimo u goste!

U vremenu koje predstoji MUO (zatvorena zgrada za javnost, iseljeni fundus, generacije mladih koje neće imati prilike posjetiti Muzej) MUO na nov način intenzivno razvija svijest građana o važnosti fundusa jednog od najznačajnijih i najvećih zagrebačkih i hrvatskih muzeja. Program Pedagoškog odjela nosi krovni naziv „MUO na sunce!“, a cilj mu je usprkos zatvorenoj zgradi Muzeja „izvući“ dio predmeta na svjetlo dana odnosno kontinuirano, na raznovrsne načine prezentirati javnosti dijelove baštine koju čuva. Edukativni programi prvenstveno se odvijaju u vidu gostovanja muzejskih pedagoga (u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, drugim muzejima itd.) te putem online kanala.

Srž fundusa MUO pokazuje kako je živjelo plemstvo i građanstvo na području današnje Hrvatske od 14. stoljeća do danas. S učenicima razgovaramo o stilskim razdobljima, ali istovremeno stvaramo povijesni i opći kontekst. Prezentacije se mogu uklopiti u kurikulum prirode i društva, likovne umjetnosti i povijesti. S polaznicima vrtića razgovaramo o prinčevima i princezama, životu u dvorcu, raznim tajnim vještinama i o svemu onome što zainteresira malene posjetitelje.

Tijekom travnja, svibnja i lipnja 2023. posjetili smo 32 vrtićke, osnovnoškolske i srednjoškolske grupe!

Gostovanja su se najčešće sastojala od uvodnog razgovora uz prezentaciju, a ponekad i film, te kreativne radionice po izboru.

S obzirom na kraj školske godine, gostovati nastavljamo u rujnu.

Više o programu, uključujući i kontakt pronađite ovdje.