Nova edukativna publikacija: “MUO STILOPLOV: VEŽITE SE, POLIJEĆEMO!”

Kad je pravo vrijeme za prvi susret s umjetničkim stilovima? Uvijek!

Pedagoški odjel MUO realizirao je novu edukativnu publikaciju pod nazivom MUO STILOPLOV: VEŽITE SE, POLIJEĆEMO! Riječ je o radnoj knjižici s interaktivnim zadacima i naljepnicama koja kronološki, od gotike do 21. stoljeća, u kratkim i zanimljivim crticama pojašnjava stilske karakteristike i kulturu življenja.

Vodič kroz radnu knjižicu je, naravno, naš Muotar koji poziva korisnike da bojaju, dovrše crteže, spoje točkice, nađu razlike, riješe križaljke… Osim toga, u sredini knjižice nalazi se set naljepnica koje prikazuju djevojčicu i dječaka, a koje je potrebno smjestiti na odgovarajuća mjesta u knjižici. Pritom je važno obratiti pažnju na njihov položaj tijela, ali i na odjeću i frizuru, koje su u skladu s određenim stilskim razdobljima. Osim toga, cijela knjižica dizajnirana je tako da je se može doživjeti i kao bojanku na trideset interaktivnih stranica. Također, knjižica može biti izvrstan alat za utvrđivanje osnovnoškolskog (pa čak i srednjoškolskog!) znanja likovnih umjetnosti na spontan i zabavan način!

Nadamo se da će se korisnici zabaviti, a usput i nešto zanimljivo saznati!

Knjižica je prvenstveno namijenjena za edukacije u vrtićima i školama koje muzejske pedagoginje provode u sklopu programa MUO na sunce!
Također, moguće ju je kupiti po pristupačnoj cijeni od 3 eura. Za kupovinu, molimo obratite nam se na edukacija@muo.hr