MUO na izložbi hrvatskog dizajna 21/22

Bijenalna Izložba hrvatskog dizajna 21/22 koja predstavlja najbolja dizajnerska ostvarenja iz protekle dvije godine u svim područjima dizajnerskog djelovanja otvorena je 10. siječnja 2022. u Laubi – kući za ljude i umjetnost.

Muzej za umjetnost i obrt na izložbi je zastupljen u dvije kategorije s ukupno tri rada. U kategoriji Prostorne i grafičke intervencije i sistemi predstavljen je dizajn izložbe „Protreseni MUO“ za koji je zaslužan studio Šesnić&Turković. U kategoriji Dizajn vizualnih komunikacija predstavljeni su radovi također studia Šesnić&Turković koji su napravili vizualni identitet za izložbu „Zagreb i Bečke radionice“. U istoj kategoriji izložena je i knjiga autorice dr. sc. Ive Prosoli „Tošo Dabac, umjetnik svog vremena — kritičko čitanje“ čiji dizajn potpisuju Tessa Bachrach-Krištofić i Sanja Bachrach-Krištofić.

Čestitamo svim ovogodišnjim dobitnicima nagrada te dobitniku Nagrade HDD-a za životno djelo dizajneru Borisu Ljubičiću.

Izložba hrvatskog dizajna središnja je i najvažnija strukovna dizajnerska manifestacija u Hrvatskoj koja okuplja najkvalitetnije dizajnerske radove nastale tijekom dvogodišnjeg razdoblja u svim područjima dizajnerskog djelovanja, uključujući dizajn vizualnih komunikacija i grafički dizajn, industrijski dizajn, dizajn ambalaže, dizajn prostornih intervencija i sustava, dizajn interakcija i elektroničkih medija, kritički, odnosno konceptualni dizajn, modni i odjevni dizajn itd.

U Laubi su izložena čak 324 profesionalna i studentska dizajnerska rada, što je najveći broj u posljednje 24 godine, otkad se održavaju HDD-ove Izložbe hrvatskog dizajna.

Na izložbi će biti predstavljena i tiskana publikacija Pregled hrvatskog dizajna 21/22, koja će na 500 stranica predstaviti radove selektirane za izlaganje u sklopu bijenalne Izložbe hrvatskog dizajna 21/22.

Izložba se može razgledati do 23. siječnja 2023. u Laubi.

Više pročitajte na www.dizajn.hr i www.izlozba.dizajn.hr/2122


Foto: Srećko Budek, MUO