Predstavljanje publikacije “Zlatan Vehabović: Atlas manjeg svijeta / An Atlas of the Lesser World”

Iz današnje perspektive, davne 2019., prije pandemije, zagrebačkog potresa i doba neizvjesnosti, s puno entuzijazma s obje strane, Muzej za umjetnost i obrt i jedan od vodećih hrvatskih slikara današnjice Zlatan Vehabović dogovorili su izložbu njegova novog ciklusa slika čija je polazišna točka veliki i jedinstveni fundus MUO-a.

No, sudbina ove izložbe pred zagrebačkom publikom je zapečaćena velikim oštećenjima zgrade MUO nakon potresa zbog kojih je muzej zatvoren za javnost, a fundus evakuiran i do daljnjega nedostupan javnosti.

Izložbu radova postavili smo online, na poveznici https://atlas-manjeg-svijeta.muo.hr/, a reprezentativnu dvojezičnu, hrvatsko-englesku publikaciju koja predstavlja umjetnikov novi ciklus kroz nadahnute tekstove Miroslava Gašparovića i Sandre Križić Roban odnosno razgovor u atelijeru Marcela Bačića i Zlatana Vehabovića uz maestralne fotografije Damira Žižića te jedinstveni dizajn Rafaele Dražić, predstavit ćemo, uz druženje s autorom, 12. prosinca 2022. godine u 17 sati u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu, Trg Ante Starčevića 6.

Radujemo se Vašem dolasku!