Predstavljanje knjige “TOŠO DABAC: Umjetnik svojeg vremena – kritičko čitanje”

Monografija TOŠO DABAC: Umjetnik svojeg vremena – kritičko čitanje autorice dr. sc. Ive Prosoli, voditeljice  Zbirke novije fotografije i Zbirke foto opreme MUO, bit će predstavljena u četvrtak, 10. studenoga u 13 sati na izložbenome prostoru Školske knjige u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma.

Knjigu će predstaviti Dunja Nekić, viša kustosica i voditeljica Zbirke starije fotografije Muzeja za umjetnost i obrt i dr. sc. Nikica Gilić, redoviti profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

U ime Muzeja govorit će dr. sc. Vanja Brdar Mustapić, predsjednica Stručnog vijeća Muzeja za umjetnost i obrt. Na predstavljanju će govoriti i urednica monografije Miroslava Vučić i autorica Iva Prosoli.

Monografija TOŠO DABAC: Umjetnik svojeg vremena – kritičko čitanje druga je knjiga objavljena u Biblioteci Tezoro, u sunakladništvu Školske knjige i Muzeja za umjetnost i obrt. Ova je  knjiga prvo cjelovito djelo o opusu jedne od ključnih figura hrvatske moderne umjetnosti. Njezin inventivan, transdisciplinaran istraživački pristup i kritičko čitanje omogućuje razumijevanje i šireg konteksta hrvatske umjetnosti u razdoblju u kojem je Dabac djelovao što pridonosi i točnijoj valorizaciji opusa Dabčevih suvremenika, ali i cjeline kulture naše sredine.
Urednica knjige je Miroslava Vučić, a dizajn i grafičko oblikovanje potpisuju Sanja Bachrach Krištofić i Tessa Bachrach Krištofić.