Izložba radova s kreativnih radionica održanih uz ciklus Zlatana Vehabovića „Atlas manjeg svijeta“

Muzej za umjetnost i obrt sudjelovao je na ovogodišnjoj umjetničkoj platformi Artupunktura programom MUO na Mažurancu (15. – 18. rujna), vezanim uz novi slikarski ciklus Zlatana Vehabovića „Atlas manjeg svijeta“, koji se temelji na fundusu MUO. Međutim, vremenske prilike nisu bile naklonjene programima na otvorenom. Od otkazivanja većeg dijela programa spasio nas je Etnografski muzej, koji nas je velikodušno prihvatio.

Slikar Zlatan Vehabović, jedan od  najpoznatijih i najznačajnijih hrvatskih slikara mlađe generacije, docent na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu održao je radionicu „Slikaj sa slikarom“ za građanstvo, a Pedagoški odjel održao je radionice „(Ne)mogući svijet“ za DV Trnsko i OŠ Ivana Gundulića.

Inspiraciju za ciklus „Atlas manjeg svijeta“ Zlatan Vehabović pronašao je u predmetima iz bogatog i raznolikog fundusa MUO te ih transformirao putem kolaža, stvarajući pritom nove odnose elemenata koji bi u muzejskom postavu gotovo nemoguće funkcionirali zajedno.

Inspirirani ovim ciklusom, na radionicama su polaznici imali priliku izrađivati fotokolaže koristeći fotografije predmeta iz fundusa MUO te tako stvoriti vlastiti (ne)mogući svijet. Na radionici koju je vodio Zlatan Vehabović, svoje su fotokolaže potom i naslikali, baš kao što je to i on učinio na svom ciklusu.

Izložbu radova s kreativnih radionica možete pogledati u Etnografskom muzeju Zagreb od 5. do 9. listopada 2022. godine. Zatvaranje izložbe održat će se 9. listopada u 12 sati.

Organizator izložbe: Muzej za umjetnost i obrt

Miroslav Gašparović, ravnatelj

Likovni postav: Iva Novak, Vedrana Ceranja, Marta Kuliš Aralica

Marketing i PR MUO: Andrea Gerenčer, Marijana Paula Ferenčić, Mihaela Cik

Radionice osmislili i vodili: Zlatan Vehabović; Iva Novak, Vedrana Ceranja, Marta Kuliš Aralica

Suradnja: Željka Jelavić, Silvia Vrsalović, EMZ


Fotografije sa zatvaranja izložbe

Fotografije: Srećko Budek, Fotoatelier MUO