Secesijski razgled Zagreba i promocija APP NOUVEAU

U petak, 10. lipnja u 18 sati povodom Svjetskog dana secesije koji se svake godine obilježava 10. lipnja, Muzej za umjetnost i obrt i Društvo turističkih vodiča Zagreba Vas pozivaju na predstavljanje projekta tematskog razgleda Zagreba s licenciranim vodičem prema secesijskom itinereru te promociju aplikacije za mobilne uređaje, APP NOUVEAU!

Datum: 10. lipnja 2022., petak

Vrijeme: 18 sati

Mjesto: ispred Muzeja za umjetnost i obrt

Riječ je o projektu tematskih razgleda secesijske arhitekture s licenciranim vodičem namijenjeni građanima Grada Zagreba i turistima, a koji  su osmislili MUO i Društvo turističkih vodiča Zagreba. Program obuhvaća razgled osam vrijednih primjera zagrebačke secesijske arhitekture te postaje sastavni dio programa Društva turističkih vodiča Zagreba.

U sklopu projekta ART NOUVEAU2 razvijena je i aplikacije za mobilne uređaje APP NOUVEAU koja korisnicima omogućuje da izgrade vlastiti secesijski „outfit“ koji mogu dijeliti na društvenim mrežama te isti slati putem e-maila.

Svi zainteresirani pozvani su na secesijski razgled koji kreće odmah po završetku predstavljanja aplikacije. Polazna i završna točka je Muzej za umjetnost i obrt!

Obilježavanje Svjetskog dana secesije provodi se u okviru projekta ART NOUVEAU2 – Strengthening the cultural identity of the Danube region by building on common heritage of ART NOUVEAU u kojem MUO sudjeluje kao partner.

Project cofunded by European Union funds (ERDF, IPA II).