Donacija Muzeju za umjetnost i obrt

Povodom zatvaranja Muzeja za umjetnost i obrt i izložbe grafika Ede Murtića „Nove apstrakcije“, Fondacija Murtić donirala je Muzeju u znak zahvalnosti i prijateljstva vrijednu grafiku limitirane edicije nastale na temelju gvaševa velikana hrvatskog slikarstva 20. stoljeća Ede Murtića. Donaciju su uručili Ranko Murtić predsjednik Fondacije Murtić i supruga pokojnog umjetnika Goranka Vrus-Murtić.

Ravnatelj MUO Miroslav Gašparović zahvalio je predstavnicima Fondacije Murtić na doniranoj grafici u nadi da će ista ponovno biti izložena javnosti u obnovljenom Muzeju za umjetnost i obrt. Donaciju je za Zbirku grafike MUO preuzela dr. sc. Antonia Došen, voditeljica Zbirke.

Usprkos naporima i pripremama za početak obnove, 2021. godina je za Muzej za umjetnost i obrt bila uspješna. Tijekom godine MUO je realizirao čak sedam izložbi te dvije u gostovanju kod partnerskih institucija, kao i brojna događanja i promocije. Od siječnja 2022. na dalje nastavit će se evakuacija dijela osoblja i preostalih muzejskih zbirki koje su svojim opsegom i veličinom jedne od najvećih koje je potrebno iseliti iz prostora kako bi se adekvatno pripremio za prvu fazu obnove.

Foto: Srećko Budek, MUO