„Na igranju“ kod susjeda – Igračke i radionice MUO u gostima kod Etnografskog muzeja

Igračke iz fundusa Muzeja za umjetnost i obrt idu „na igranje“ kod susjeda!
U sklopu izložbenog projekta Etnografskog muzeja Igračke – djetinjstvo zauvijek MUO gostuje s izložbom Tragovi romantičnog djetinjstva – Igračke iz fundusa Muzeja za umjetnost i obrt, od 4. do 28. studenog 2021. godine. Izložene igračke većinom potječu iz 19. i prve polovine 20. stoljeća te pokazuju odgovarajuću modu i društveni trend – lutke su odjevene po posljednjoj modi, poput mondenih dama, ili pak poput djevojčica, a ponekad su u narodnoj nošnji. Izložena je i raskošna kuća za lutke u obliku potpuno opremljene dvokatne palače, te mnoštvo minijaturnog namještaja za lutkine sobe koje tek treba izmaštati.

Za vrijeme trajanja gostujuće izložbe Muzeja za umjetnost i obrt, u prostoru Etnografskog muzeja održat ćemo popratne kreativne radionice za građanstvo, svake subote u dva termina: 11-13 i 16-18 sati.

Sobice i kućice

(6. i 20. studeni, 11-13 i 16-18 sati, Etnografski muzej)

Koristeći razne materijale, izrađivat ćemo minijaturni namještaj i ostale kućanske predmete, njima opremati sobe, a od soba graditi čitave kućice!

Obuci svoju lutku

(13. i 27. studeni, 11-13 i 16-18 sati, Etnografski muzej)

Pozivamo polaznike da donesu svoje lutke (ili akcijske figurice) i osmisle, dizajniraju i realiziraju odjeću za njih! Lutke na izložbi pokazuju modu svog vremena, a mi ćemo inspiraciju tražiti u povijesnoj odjeći, suvremenoj odjeći, ili pak odjeći iz mašte.

Radionice su namijenjene uzrastu od 7 godina, nadalje.

Zbog poštivanja epidemioloških mjera i ograničenog broja sudionika, obavezna je prijava sudjelovanja na: edukacija@muo.hr

Cijena dječje ulaznice iznosi 15 kn, a obiteljske (djeca + roditelji) 40 kn.

*Prilikom dolaska u Etnografski muzej molimo sve posjetitelje da se evidentiraju na Info pultu. Podsjećamo kako je za vrijeme boravka u Muzeju obavezno nošenje maske.

* Muzej zadržava pravo otkazivanja navedenog programa i događanja ukoliko to epidemiološke mjere budu zahtijevale.