Radionice uz izložbu Milan Vulpe: Dekodiranje

Uz izložbu Milan Vulpe: Dekodiranje održat će se tri subotnje radionice:

18. 9., 11 – 13 sati
Dizajniraj lijek: Kroz suradnju s Plivom Vulpe je znao na duhovit način dizajnom očigledno predočiti svrhu lijeka. Mi ćemo zamisliti da smo grafički dizajneri koji trebaju osmisliti ambalažu za novo izmišljeni lijek. Kako bi izgledala kutija npr. lijeka protiv dosade? Ili lijeka protiv nevoljkog pospremanja sobe?

2. 10., 11 – 13 sati
Osmisli logo: Ako ste se ikad zapitali kako nastaje logo, od ideje do konačnog rezultata, nikako nemojte propustiti ovu radionicu! Vodit će je poznati dizajner Goran Turković, iz studija Šesnić & Turković, koji, između ostalog, potpisuju novi vizualni identitet MUO.

16. 10., 11 – 13 sati
O_boji: Vulpe je s tvrtkom za proizvodnju boja i lakova Chromos surađivao deset godina, proizvevši nevjerojatnu količinu raznolikih materijala. U njegovim radovima promotrit ćemo boju kao ideju, ali i tehničku realizaciju boje (Vulpe je sve radio „analogno“, bez računala). Na kraju ćemo crno-bijelom svijetu dodati malo boje. Možda i puno!

Osim toga, polaznici će na svakoj radionici imati priliku dizajnirati neke od Vulpeovih čestitka-ptičica i ponijeti ih kući kao personalizirani suvenir.

Radionice su namijenjene svim uzrastima.
Zbog poštivanja epidemioloških mjera i ograničenog broja sudionika, obavezna je prijava sudjelovanja na: edukacija@muo.hr
Radionice su besplatne uz kupljenu ulaznicu za izložbu prema redovnom cjeniku MUO.


*Prilikom dolaska u Muzej molimo sve posjetitelje da se evidentiraju na Info pultu.

* Muzej za umjetnost i obrt zadržava pravo otkazivanja navedenog programa i događanja ukoliko to epidemiološke mjere budu zahtijevale.