Europski tjedan mobilnosti u Muzeju za umjetnost i obrt

Virtualna izložba, fotografiranje uz kulisu ispred MUO i besplatan ulaz

Zagreb, 14. rujna 2021. – Muzej za umjetnost i obrt i ove se godine pridružuje inicijativi i programu Grada Zagreba u obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti (ETM), vodeće kampanje Europske komisije za podizanje svijesti o održivoj urbanoj mobilnosti koji se održava od 16. do 22. rujna.

Tom će se prigodom u tjednu inicijative, počevši od četvrtka 16. rujna, javnost moći fotografirati ispred Muzeja za umjetnost i obrt uz lik poznatog ličioca s aktualne izložbe grafičkog dizajnera Milana Vulpea koji za ovu prigodu vozi svoj bicikl. Kulisa za fotografiranje krasit će prostor ispred Muzeja za umjetnost i obrt te podizati svijesti o korištenju alternativnih načina prijevoza.

U istom će periodu u atriju Muzeja za umjetnost i obrt biti moguće razgledati zanimljivu virtualnu izložbu prijevoznih sredstava i obuće iz muzejskog fundusa koja daje uvid u korištenje predmeta koji su ostvarili doprinos održivoj mobilnosti tijekom prethodnih stoljeća. Pod nazivom „Šetnja do MUO kroz vrijeme“ biti će prikazani predmeti poput secesijskih cipelica, koturaljki, kočija, romobila, starki i dr. Izložba će se prikazivati putem projekcije i na društvenim mrežama muzeja.

22. rujna 2021., na Europski dan bez automobila, svi posjetitelji ostvaruju besplatan ulaz.

Svi koji u tjednu mobilnosti u MUO dođu prijevoznim sredstvom koje ne zagađuje okoliš i fotografiraju se s Vulpeovim biciklom ispred ulaza, objave svoju fotografiju na društvenim mrežama i označe MUO, ostvaruju pravo na besplatan ulaz i razgled izložbe tijekom cijelog trajanja tjedna mobilnosti.