Donacija slike Koraljke Kovač Muzeju za umjetnost i obrt

Nakon što je izložba Unutrašnji prostori afirmirane hrvatske umjetnice Koraljke Kovač, koja je bila otvorena u Muzeju za umjetnost i obrt od 22. prosinca 2020. do 31. siječnja 2021., zabilježila značajan uspjeh, umjetnica je odlučila Muzeju donirati jednu od izloženih slika. Time je muzejski fundus i Zbirka slikarstva koja čuva preko 3000 umjetničkih djela, slika, crteža i minijatura gotovo svih slikarskih škola i smjerova, obogaćena još jednim djelom suvremenog hrvatskog slikarstva.

Ciklus Unutrašnji prostori, kombinirana tehnika, 150 × 250 cm, 2020.
Inner Spaces series, mixed media, 150 × 250 cm, 2020

Umjetnica je naglasila kako joj je posebna čast da se njen rad nalazi u fundusu našeg najvećeg kulturno – povijesnog i umjetničkog muzeja.


Koraljka Kovač rođena je 17. srpnja 1971. u Zagrebu. Završila je Slikarski odjel Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn. Godine 1991. upisala je Slikarski smjer Nastavničkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Diplomirala je u klasi profesora Zlatka Kesera. Članica je HDLU-a od 1998. godine. Bavila se animiranim filmom ilustracijom. Bila je članicom grupe „Daklelososi“ i udruge „Punkt“. Do sada je imala 58 samostalnih i 83 skupne izložbe u zemlji i inozemstvu. Sudjelovala je na više kolonija, projekata i rezidencija; vodila je likovne radionice za djecu i odrasle. Dobitnica je Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu. Trenutno kao izvanredna profesorica u umjetničkom području radi na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, Zavodu za dizajn tekstila i odjeće na kolegiju Kreiranje tekstila. Održala je 34 mentorirane autorske izložbe i projekta sa studentima.