Suvremeni umjetnici u Stalnom postavu MUO / PAULINA JAZVIĆ : TOP DOG / UNDERDOG / Instalacija / izložena do 17. veljače 2021.

Prostorna instalacija Top Dog / Underdog vizualne umjetnice Pauline Jazvić u okviru ciklusa Suvremeni umjetnici u Stalnom postavu MUO ostaje izložena do 17. veljače 2021.

Suvremeni umjetnici u Stalnom postavu MUO
PAULINA JAZVIĆ : TOP DOG / UNDERDOG
Instalacija

Od subote 5. prosinca 2020. u Muzeju za umjetnost i obrt izložena je instalacija akademske slikarice Pauline Jazvić izvorno planirana u okviru ciklusa „Suvremeni umjetnici u Stalnom postavu MUO“ čiji je cilj ostvarenje dijaloga između aktualnog Stalnog postava i suvremenog umjetničkog izričaja. 

Izložba Pauline Jazvić izvorno planirana u dvoranama Stalnog postava MUO, u novonastalim okolnostima svedena je tek na instalaciju, smještenu u okvir napukle slike Muzeja.
Od Stalnog postava preostalo je tek stubište u blokadi. Paulini Jazvić slijepa ulica koja poziva na uspon, no trenutno ne dovodi do ničega, ipak predstavlja polazište za artikulaciju ambijentalne instalacije. 

Izražavanje različitih aspekata drame o psihološkoj krhkosti „ljudskog materijala“, koja se nakuplja u pojedinačnim traumatskim iskustvima ili društvenom tretmanu pojedinih skupina, karakteristična je tema cijelog opusa Pauline Jazvić. 

O čemu je riječ u njenoj instalaciji otkrit će se u subotu, 5. prosinca u 12 sati na predstavljanju koje će biti prenošeno putem Live streama na FB profilu Muzeja za umjetnost i obrt.