Izložba Koraljke Kovač „Unutrašnji prostori“ produžena do 31. siječnja 2021.

Izložba afirmirane hrvatske umjetnice Koraljke Kovač „Unutrašnji prostori“ ostaje otvorena do 31. siječnja 2021.

Život na slikarskim papirima novi je izložbeni ciklus umjetnice Koraljke Kovač koji će biti predstavljen 22. prosinca u Muzeju za umjetnost i obrt

15. prosinca 2020., Zagreb – Afirmirana hrvatska umjetnica Koraljka Kovač koja je ostvarila mnogobrojne samostalne i skupne izložbe u zemlji i inozemstvu od 23. prosinca 2020. do 24. siječnja 2021. u Muzeju za umjetnost i obrt predstavlja novi umjetnički ciklus pod nazivom Unutrašnji prostori.  Recentna izložba ove umjetnice zanimljivog likovnog izričaja predstavit će seriju slika na papiru. 

Riječ je o svojevrsnim introspektivnim slikarskim dnevnicima kojima Koraljka Kovač oslikava svoju nutrinu, jednako kao i vlastitu potrebitost samog umjetničkog stvaranja. Specifičnost autoričina izričaja očituje se u višeslojnom tretiranju površine kojima umjetnica gradi strukturu slike. Poigravanjem sa kolorističnim odnosima stvara monumentalne kompozicije sa manjim segmentima prostornih slika koje oblače zidove izložbenog prostora Muzeja.  

Ususret izložbi kustosica Marijana Paula Ferenčić ističe: „ Iz unutarnjeg prema vanjskom, iz nutrine prema površini, unutrašnji prostori Koraljke Kovač žive na slikarskim papirima, u geometrijskim kompozicijama kojima materijalizira odraze svoje unutarnje ekspresije. Ovom izložbom Koraljka Kovač još jednom potvrđuje kontinuitet svog stvaralaštva koji čini referentnu točku hrvatske suvremene umjetnosti.“

O vječnoj inspiraciji plavom bojom koja prati gotovo sve radove Koraljke Kovač, izdvajamo autoričine Misli o ciklusu Unutrašnji prostori:

Postoje noći u kojima bih najradije potonula u svoje slike. U njima ima toliko plave da bih lakše mogla zaroniti. Ima toliko slojeva da bih u svakom od njih našla neko svoje mekano mjesto sakrivanja. Slojevi su uglavnom gusto plavi kao paravani u nekoj morskoj sobi, toploj od boja. Slojevi su ponekad prozirni kako bih kroz njih mogla lakše disati. Ponekad u prvim slojevima ima puno ružičaste, koju onda gasim plavom, topim i sakrivam. Skrivam i lijepe misli, rečenice, afirmacije i molitve, inicijacije i konstelacije, intuiciju i snove… Sve to skrivam da bi možda netko dok gleda i tone u slike doživio nešto od zapisa iz slojeva s dna akvarel papira.”