Kreativni zadatak 📦

Dašak vjetra u ruci…

Na što vas asocira uvodna rečenica? Ako ste pomislili na lepezu, asocijacija je točna! U ovim toplim ljetnim danima često posegnemo za lepezom , baš kao što su to činili i davni Egipćani, Grci, Rimljani, ali i druge stare civilizacije.

Inspirirani lepezom iz fundusa MUO koja je pronašla svoje mjesto u ovotjednom FindArt zadatku, upoznajemo vas s primjerom lepeze koja pripada stilskom razdoblju klasicizma, a čija dekoracija je inspirirana otkrićem ruševina Pompeja. Krilo ove lepeze izrađeno je od najmekanije kozje kože, dok je rebro lepeze izrađeno od bjelokosti.

Za ovotjedni kreativni zadatak bit će vam potreban bijeli papir, dva drvena štapića od sladoleda, ljepilo i flomasteri ili bojice. Papir ćemo oslikati u stilu tzv. “pompejanskih” lepeza, inspirirani klasicističkim motivima prikazanim na fotografijama, zatim ga presaviti kao harmoniku, te na krajeve krila lepeze zalijepiti štapiće, koji će služiti kao rebra lepeze. Uživajte u dašku vjetra s predmetom koji izradite u ovotjednom kreativnom zadatku, a koji možete fotografirati, te ga podijeliti s nama na email adresi: edukacija@muo.hr

#MakeArtAtHome

#MuoEducation

#MuoKids

Odgovori