Kreativni zadatak ­čôŽ

Da┼íak vjetra u ruciÔÇŽ

Na ┼íto vas asocira uvodna re─Źenica? Ako ste pomislili na lepezu, asocijacija je to─Źna! U ovim toplim ljetnim danima ─Źesto posegnemo za lepezom , ba┼í kao ┼íto su to ─Źinili i davni Egip─çani, Grci, Rimljani, ali i druge stare civilizacije.

Inspirirani lepezom iz fundusa MUO koja je prona┼íla svoje mjesto u ovotjednom FindArt zadatku, upoznajemo vas s primjerom lepeze koja pripada stilskom razdoblju klasicizma, a ─Źija dekoracija je inspirirana otkri─çem ru┼íevina Pompeja. Krilo ove lepeze izra─Ĺeno je od najmekanije kozje ko┼że, dok je rebro lepeze izra─Ĺeno od bjelokosti.

Za ovotjedni kreativni zadatak bit ─çe vam potreban bijeli papir, dva drvena ┼ítapi─ça od sladoleda, ljepilo i flomasteri ili bojice. Papir ─çemo oslikati u stilu tzv. “pompejanskih” lepeza, inspirirani klasicisti─Źkim motivima prikazanim na fotografijama, zatim ga presaviti kao harmoniku, te na krajeve krila lepeze zalijepiti ┼ítapi─çe, koji ─çe slu┼żiti kao rebra lepeze. U┼żivajte u da┼íku vjetra s predmetom koji izradite u ovotjednom kreativnom zadatku, a koji mo┼żete fotografirati, te ga podijeliti s nama na email adresi: edukacija@muo.hr

#MakeArtAtHome

#MuoEducation

#MuoKids