Secesija kreativni zadatak 2 ­čôŽ

Vijugavo ili ravno? Pitanje je sad ÔÇŽ

O stilskom razdoblju secesije ve─ç smo neke informacije ─Źuli i neka stilska obilje┼żja imali prilike vizualizirati, no znate li da stilsko razdoblje secesije, ovisno o lokalnom nazivu ima vi┼íe ina─Źica?

Nalazite li se primjerice u Njema─Źkoj, secesija se skriva pod nazivom Jugendstil, u Francuskoj pod nazivom Art Nouveau, a u Italiji pod nazivom Stile Liberty, dok je u Hrvatskoj poznajemo pod nazivom Secesija. U Stalnom postavu Muzeja za umjetnost i obrt izlo┼żeno je vi┼íe desetaka secesijskih predmeta, no ┼íto mislite, krase li ba┼í sve predmete vijugave linije? Ukoliko je va┼í odgovor ne, u pravu ste, i to iz razloga ┼íto su u MUO fundusu predstavljene dvije varijante pojave stila secesije, a to su: florealna i geometrijska. U nastavku slijede primjeri florealne i geometrijske varijante secesije iz na┼íeg fundusa.

Na┼í ovotjedni kreativni zadatak inspiriran je secesijom, ali i aktualnom izlo┼żbom namje┼ítaja iz na┼íeg fundusa, pod nazivom ”Izme─Ĺu htijenja i realnosti”, u novootvorenom Gradskom muzeju u Virovitici. Za ovotjedni trenutak kreativnosti bit ─çe vam potrebni papir i olovka ili flomasteri te jedna prazna kartonska kutija u odabranoj dimenziji. Ideja je da na papiru nacrtamo stolac, stol ili kredenc po uzoru na komade namje┼ítaja iz na┼íeg fundusa te ih ukrasimo secesijskim motivima u odabranoj varijanti: florealnoj ili geometrijskoj i potom smjestimo u kutiju koja u ovom slu─Źaju improvizira izlo┼żbeni prostor.

#MuoMakeArtAtHome

#MuoEducation

#MuoKids

Veselimo se va┼íim radovima koje nam mo┼żete poslati na e-mail:┬áedukacija@muo.hr

Odgovori