Livestream Koncerta Antiphonus
15.5./20:00

Livestream koncerta Antiphonus za restauriranje oštećenog fundusa MUO

Petak, 15.05.2020. u 20 sati

Iz pepela se diže kulturni život, a Antiphonus pjevom feniksa prizivlje zoru iz oštećenog ali živog Muzeja za umjetnost i obrt.

Ni potres niti zli virus nije Vas lišio Gesualdovih Responzorija za Veliki tjedan…

Bila je to samo odgoda!

Stoga u petak, 15.svibnja u 20 sati, Antiphonus izvodi Responzorije za Veliku subotu putem livestreama, a kako je i obećano, intermezza Fukoshime, Takemitsua i Saariaho izvodi Dani Bošnjak na flauti, iz Porečkog kazališta, s velike socijalne distance.

Ujedno je ovo prvi, a nadamo se i posljednji nužni livestream ovog profila, kojeg omogućava ENTRIO

Ulaznice za koncert, kao svojevrsnu donaciju, možete kupiti putem poveznice https://www.entrio.hr/event/antiphonus-live-gesualdo-7864

Antiphonus, koji poput svih umjetnika ovih dana trpi produljeni post i nemrs, poziva vas tom prilikom na malu donaciju od 30 kn za našu baštinu koja je stradala i tijekom Šenoinog potresa kao i ovog novog.

Rezbareni oltari Zagrebačke katedrale, djelo baroknog kipara Johannesa Kommersteinera, koji su stajali u bočnim apsidama katedrale sve do njene neogotičke obnove nakon potresa 1880., zbog oštećenja koje su tada pretrpjeli, raspoređeni su u dijelovima u manje crkve okolnih zagrebačkih župa.

Gjuro Szabo, tadašnji ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt, 1921. zatekao je kompozitnu cjelinu sastavljenu od dijelova dvaju oltara u župnoj crkvi u Lonji te ih spasio od daljnjeg uništenja premještanjem u Muzej za umjetnost i obrt.

Vidimo se i čujemo u petak 15.5. u 20 sati!

Ostanite zdravi i uživajte u glazbi!