Advent u MUO
Orašar Dječji Escape Room
6.12.2019. – 12.1.2020.

Advent u MUO / Orašar Dječji Escape Room

6. 12. 2019. –  12. 1. 2020.

Muzej za umjetnost i obrt, Zagreb

Trg Republike Hrvatske 10

Muzej za umjetnost i obrt već godinama priprema zanimljiv i bogat blagdanski program za svoje sugrađane i mnogobrojne turiste. Ovogodišnji Advent u Zagrebu obilježit će likovi iz baleta Orašar   P.I. Čajkovskog, a Advent u MUO će dodatno približiti ovaj planetarno popularan balet djeci i odraslima.

Prolazeći kroz bajkovitu čaroliju božićnih blagdana uz najljepše scene iz baleta Orašar poput Badnje večeri, Klarine sobe i njenog sna o borbi miševa i vojnika, Snježnog kraljevstva i Kraljevstva slatkiša, posjetitelji će izbliza uživati u raskošnoj scenografiji i baletnim kostimima. Za scenografiju su pomno odabrani predmeti iz fundusa Muzeja poput namještaja, lustera, porculana, kućice za lutke, a zasigurno će posebnu pozornost plijeniti saonice iz 17. stoljeća. Baletni kostimi potječu iz donacije baletnog umjetnika Yelka Yureshe koja je danas pohranjena u fundusu Muzeja kao i iz Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Pažljivim slušanjem stručnog vodstva ili čitanjem tekstova posjetitelji će doznati niz podataka o božićnom baletu koje će moći iskoristiti u sve popularnijoj zabavi diljem svijeta tzv. Escape Room-u. Dječji Escape Room iz Zagreba osmislio je zagonetke čijim odgonetavanjem se dolazi do konačnog rješenja – slatkiša, kako i priliči u Kraljevstvu slatkiša!

Za one najmanje koji još ne mogu u Escape Room bit će organizirane kreativne igraonice kao i kutak za čitanje slikovnica i igranje igre memorije s likovima iz baleta Orašar.

Kao i svake godine, Advent u MUO donosi i niz koncerata, radionica te veliki izbor suvenira u muzejskom dućanu.

Više informacija na www.muo.hr i facebook stranici.

Radno vrijeme: utorak-subota 10-19 sati, nedjelja 10-14 sati.

Ulaz se naplaćuje dodatnih 15 kn po osobi

*Cijena ulaznice za posjet MUO (tekuće izložbe i Stalni postav) su prema redovnom MUO cjeniku :

odrasli – 40 kn

učenici, studenti i umirovljenici – 20 kn

za grupne posjete (od 10 do 30 osoba), cijena po osobi – 30 kn

za grupne posjete učenika, studenata i umirovljenika (od 10 do 30 osoba), cijena po osobi – 15 kn

obiteljska ulaznica (za obitelji s djecom mlađom od 15 godina) – 70 kn

nezaposlenima ulaz besplatan (uz predočenje dokumenta koji to dokazuje

Odgovori