MUO u Šangaju otvorio izložbu blagdanskih čestitki My best wishes

MUO u Šangaju otvorio izložbu blagdanskih čestitki My best wishes

U šangajskom Muzeju umjetnosti Minsheng (上海美术馆 ) 5. studenoga je svečano otvorena izložba o tradiciji čestitanja i običaja slanja pisanih čestitki zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt My best wishes.

Izložbu je otvorio predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković zajedno s predsjednicom Kineske udruge prijateljstva sa stranim zemljama Li Xiaolin. Otvorenju su nazočili brojni uzvanici iz Hrvatske i Kine, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Miroslav Gašparović, kustosice Koraljka Vlajo i Dunja Nekić zajedno sa kustosima šangajskog muzeja, te Memory Bai predstavnica Kinesko – hrvatske udruge za kulturnu i gospodarsku suradnju.

Izložba u Šangaju gostuje sve do veljače 2020. godine u okviru Hrvatsko – kineske godine kulture i turizma, te donosi oko 290 europskih božićnih i novogodišnjih čestitki s kraja 19. stoljeća sve do danas koje prikazuju povijest industrijskog i kulturnog razvoja u Hrvatskoj i okolnim zemljama tijekom posljednjih 100 godina, kao i povijest običaja europskog načina čestitanja blagdana.

Suradnja dviju partnerski institucija, zagrebačkog MUO-a i Shanghai Minsheng Art Musuema prilika je za predstavljanje hrvatske baštine, kulture i običaja na međunarodnoj sceni, te za produbljivanje institucionalnih kulturnih veza i suradnje u budućnosti.