Muzej za umjetnost i obrt dobitnik čak tri nagrade Hrvatskog muzejskog društva za najbolja muzejska ostvarenja za 2018. godinu

Na svečanoj dodjeli Godišnjih nagrada i priznanja za ostvarenja u 2018. godini te Nagrade za životno djelo Hrvatskog muzejskog društva, Muzej za umjetnost i obrt dobio je čak tri nagrade za najbolja muzejska ostvarenja u 2018. godini. MUO je dobitnik nagrada u tri kategorije:Godišnja nagraduza realizirani izdavački projekt, Godišnja nagrada za realizirani marketinško-propagandni program te Nagrada za životno djelo HMD-a. Nagradu za realizirani izdavački projekt – monografiju Šezdesete u Hrvatskoj – Mit i stvarnost primili su ravnatelj MUO Miroslav Gašparović i Ante Žužul, predsjednik Nadzornog odbora Školske knjige d.d., te Vesna Ledić jedna od urednica monografije uz Adrianu Prlić i Miroslavu Vučić. U Kategoriji za marketinško – propagandni program nagradu je dobio Odjel marketinga i PR-a MUO za izložbu Šezdesete u Hrvatskoj – Mit i stvarnost pod vodstvom mr.sc. Vesne Jurić Bulatović, te Andree Gerenčer voditeljice PR-a i suradnicama Marijom Jurkić, Vesnom Validžić i Marinom Lukić.

Nagradu za životno djelo dobila je Malina Zuccon Martić, dugogodišnja muzejska pedagoginja Muzeja za umjetnost i obrt  i savjetnica u mirovini, za trajni doprinos muzejskoj pedagogiji i struci.